Muğla'da toplu ulaşım hizmetleri kapsamında vatandaşların yaşadığı sıkıntılara çözümler üretilmeye devam ediliyor. Menteşe, Yatağan, Milas ve Bodrum ilçeleri arasındaki toplu taşımada vatandaşların mağduriyetine sebep olan, sadece kendi ilçesine ait kooperatifin arabasına binme meselesi çözüme kavuştu. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Şoförler ve Otomobilciler odaları ve kooperatif başkanlarıyla yapılan görüşmelerle mutabakata varıldı. Bu güzergâhlarda seyahat eden vatandaşların, yol üzerinde uzun süreler beklemesine ve aynı aileden farklı ilçelere gitmek isteyen kişilerin ayrı ayrı arabalara binmek zorunda kalmasına sebep olan sıkıntının giderilmesine yönelik ortak taahhütname imzalandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, yıllardır ayrı ayrı yürütülen ulaşım hizmetlerinin, halk odaklı ve çağdaş bir biçimde yürütülmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kolukısa, "Alınan bu kararla vatandaşlarımızın ulaşım hizmetlerinde yaşadığı bir sorun daha ortadan kalkmış oldu. Bunda olumlu yaklaşım gösteren oda ve kooperatif başkanlarımıza teşekkür ederim. Muğla'da taşıma hizmetleri konusunda mevcut esnaflarımızla halka hizmet odaklı, uygun ve kaliteli hizmet vermek şartıyla birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Ayrıca taşımacı esnaflar tarafından, vatandaşlara kaliteli ve yapıcı hizmet vermek arzusunda olduklarının göstergesi olarak mevcut fiyatlardan yüzde 5 indirim yapılması da taahhüt edildi.