İncirliova ilçesi Palamut Mahallesi'nde yaşayanlar, evlerinde su şebekesi olmasına rağmen içme sularını 10 yıldır başka yerden taşımaya devam ediyor. Su sıkıntısının basında yer almasından sonra 45 günde sorunu çözeceğini açıklayan Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (ASKİ), 2 aydır sorunu çözüme kavuşturamadığı belirtildi. Konuyla ilgili haberin basında yer almasından sonra ekiplerin giderek çalışma yaptığını belirten Palamut Mahallesi Muhtarı Özcan Özer, "ASKİ yetkilileri, 45 gün içerisinde içme su sorununu çözeceklerini söylediler. İki ay geçti hiçbir şey yapılmadı." dedi.

Evlerindeki çeşmelerinden akan sularını 10 yıldan fazla süredir arsenikli olduğu için içmede kullanamayan Palamut mahalle sakinleri, hala çözüm bekliyor. Mahallelerinin dışında bulunan kaynaktan içme su ihtiyaçlarını taşıyarak karşılayan mahalle sakinleri, çeşmelerinden akan sudan içemiyor. Arsenikli su akan çeşmelerinin mühürlenmek istendiğini, içmeme sözü verdikleri için mühürlenmediğini belirten Palamut Mahallesi Muhtarı Özcan Özer, büyüklerin çeşmelerden su içmediklerini ancak çocuklar için aynı şeyi söyleyemeyeceğini söyledi. İnsan hayatı için tehlikeli olan arsenikli su sorunları çözülmediği için elleriyle, hayvanlarla ve araçlarla su taşımaya devam ettiklerini ifade eden Palamut Mahallesi Muhtarı Özer, "İçme suyu sorunumuz basında yer aldıktan sonra ASKİ ekipleri geldiler. Arıtma cihazı koyacaklarını söylediler. Yeri de hazırdı. Arıtma cihazı için tekrar yer bakmaya geleceğiz dediler, ama iki ay oldu ne gelen var ne de giden. Bize 45 gün içerisinde sorunu çözüme kavuşturacağız dediler. ASKİ İncirliova Sorumlusu Şakir Bey, benim yanımda telefonla görüştü sorun çözülecek dedi. Ancak sorun aynen devam ediyor. Geldiler, arıtma tesisi için çalışma yaptılar. Arazi istediler bizden arıtma tesisi için araziyi bulduk. Arazi sahibi de tamam dedi. Ama bizi çocuk kandırır gibi kandırdılar. Geldiler, yapacağız bekle hesabı oldu. ASKİ Genel Müdür Yardımcısıyla da görüştüm. İncirliova’da su sorunu olan tek mahalle sizin mahalle dedi. Hatta biz bir su kaynağı bulduk. Gidip baklalım örnek alalım, tahlilini yaptıralım dedik o da olmadı. Hiçbir gelen giden yok. Halen su taşımaya devam ediyoruz. 45 günde çözülecek denen sorunumuz için 2 aydır hiçbir şey yapılmadı. Su taşımaya devam ediyoruz. Yetkililerin sorunumuzu çözmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

İçme suyu arsenikli olan Palamut Mahallesi’nde İncirliova Toplum Sağlığı’nın doktorlar ve yetkililerle sağlık taranası yaptığı öğrenildi. Mahallelerinde kanser vakalarının arsenikli içme suyu sonrası arttığını belirten Muhtar Özer, "İçme suyumuzdaki arsenik yüzünden hastalıklar artıyor. Bu konuda da sağlık taraması yapıldı, bu sudan dolayı meydana gelen kanser hastalarını tespit etmek için. Mahallemizde bulunan kanser, böbrek ve kalp hastalarıyla ilgili bilgi topladılar, rapor yazdılar, gittiler. Mahallemizde 12 kişi tespit edildi. Biz bu arsenikli sudan kurtulmak istiyoruz. Sağlıklı içme suyumuzun bir an önce çeşmelerimizden akmasını itiyoruz." dedi.