Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 'Köylere Hizmet Götürme Birliği' toplantısında muhtarlar ile bir araya geldi.

Valilikte düzenlenen Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Şentürk, muhtarlardan köylerinde yaşan vatandaşların sorunlarını kendilerine iletmelerini istedi. Vatandaşların devlet kurumlarına ulaşmadaki ilk duraklarının muhtarlar olduğunu belirten ve yatırımlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Vali Şentürk, 2015 yılında geçen yıla göre en az 4 kat daha büyük bütçe ile köylere hizmet edeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Kırşehir'e KÖYDES kapsamında 3.2 milyon TL harcadıklarını belirten Vali Şentürk; "Buna ilave olarak 7 milyon TL daha aktarıldı. Bu günlerde de 5 milyon TL daha aktarılacak. Bu bütçeleri eşit ve adaletli şekilde köylerimize harcayacağız. İhalesi bu günlerde tamamlandı. İlimiz genelindeki 92 köyümüze 53 bin 750 metrekare kilitli parke yapımına başlanmıştır." dedi.

Köy muhtarlarından işlerin düzenli şekilde yapılması için yardımcı olmalarını beklediklerini söyleyen Vali Necati Şentürk konuşmasına şöyle devam etti: "Özellikle eğitime ağırlık veriyoruz. Hepinizden bu konuda hassasiyet bekliyorum. Kız çocuklarımızın okula gitmesi konusunda destek bekliyorum. Kırşehir'de bir kız çocuğu için servis aracı 7 km gidip çocuğumuzu okula taşıyor. Çocuklarımızın okuması için hiç bir giderden kaçınmıyoruz."

Toplantı, muhtarların taleplerini dinlemesinin ardından Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği organlarının seçimi ile sona erdi.