Muş Belediyesi’nde kredi kartı ile ödeme dönemi başladı. Belediye’ye, su, emlak, çevre temizlik, ilan reklam, ölçü ayar, kira ve işgaliye gibi vergi borcu bulunan vatandaşlar ödemelerini kredi kartı ile yapabilecek.

Belediye Başkanı Feyat Asya’nın girişimleri sonucu yapılan çalışmalar neticesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Su Tahakkuk Şefliğinde yapılan ödemeler bundan böyle kredi kartı ile alınabilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, çalışmanın yapımında ve sonuçlanmasında emeği geçen personellere teşekkür ederek bundan sonra Muş Belediyesi’nde de isteyen vatandaşların kredi kartı ile ödeme yapabileceklerini vurguladı. Asya, "Göreve başladığımız ilk gün beri üzerinde kafa yorduğumuz konulardan biri de vatandaşlara kredi kartı imkânı sağlamaktı. Günümüz şartlarında artık vatandaşların çoğu nakit para yerine kredi kartı kullanıyor. Kredi kartı uygulaması farklı illere kıyasla basit bir uygulama olabilir. Ancak bugüne kadar bunun eksikliğini yaşadık. Şimdi de bunu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için kurumun bilgi yönetim sisteminde daha farklı uygulamaları da hayata geçireceklerini belirten Asya, "Normal bir bakkal dükkânında olup da Belediyemizde olmayan kredi kartı ile ödeme dönemini başlatmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımız nasıl ki diğer kurumlara esnafa borçlarını kredi kartı ile ödeyebiliyorsa bundan sonrada Belediyemize de kredi kartı ile ödeyebileceklerdir. Benim vatandaşlara çağrım daha iyi hizmet yapabilme adına borçların zamanın da ve düzenli olarak ödenmesidir. Bu anlamda yeniliklere açık bir belediye olarak daha farklı yeniliklerle sevgili hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu çalışmanın da belediyemiz ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Uzun bir süredir yaptığımız çalışmalar neticesinde ortak sicil dönemimiz başladı. Vatandaşların belediyedeki abonelikleri kimlik numarasında birleştirilerek tek sicil haline getirildi. Bu çalışmanın sonucunda veri kirliliğini ortadan kaldırarak daha kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde banka otomatik ödeme ve web sitemiz üzerinden borç sorgulama ve ödeme imkânı sağlayacağız. Bu çalışmalarımızda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Vatandaşlara hizmet etmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.