Mersin'in Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, muhtarların hem sorunlarını hem de belediyenin icraatlarını iyi irdeleyebilmesi için internet bağlantılı bilgisayar desteği verdiklerini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından muhtarlara 805 adet internet bağlantılı bilgisayar verildi. Bu kapsamda Mut Belediyesi, ilçede bulunan 11 merkez, 91 (köy) mahalle muhtarına 102 adet internet bağlantılı bilgisayarları teslim etti.
Belediye binasında gerçekleştirilen teslim programında konuşan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, amaçlarının kırsalda bulunan vatandaşların internet üzerinden belediye ile olan sorunlarını daha hızlı ve yerinde tespit etmek için böyle bir uygulamaya başvurduklarını kaydetti.

Kırsalda yaşayan vatandaşların şehirdeki vatandaşlarla aynı haklara sahip olduğunu anlatan Yılmaz, "Muhtarlarımıza, beraber yönetimin göstergesi olarak bilgisayarlar verildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam 805 adet internet bağlantılı bilgisayarlar teslim edildi. Bu rakamın 102 adeti ilçemizde bulunan muhtarlarımıza teslim etmek gönderildi. Muhtarlarımız internet üzerinden belediye ile irtibata geçebilecek. İnternet üzerinden ihtiyaçlarını dilekçe halinde belediyeye bildirebilecek. Burada amaç kırsalda bulunan tüm mahallelerimizin ihtiyaçlarını daha hızlı bir şekilde gidermektir." diye konuştu.

Artık muhtarların Mersin Büyükşehir Belediyesine bir dilekçe verme zahmetinde kalmayacağını vurgulayan Başkan Yılmaz, "Bu sistem belediye olarak e-devlete geçişin bir başlangıcı olacak. Hizmetleri hızlandırmak ve şeffaf yönetim için böyle bir yönteme başvuruldu. Biz muhtarlarımızı önemsiyoruz. Muhtarlar sadece mühür basan değil, gerek bir ilçenin sosyal ve ekonomik durumlarını gerek hizmet konusunda en bilgili birim kabul ediyoruz. Çünkü muhtarlar yaşadıkları mahallenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını en derinden bilendir. Biz muhtarlarımızı yaşadıkları mahallenin başkanı, kaymakamı ve cumhurbaşkanı kabul ediyoruz." şeklinde konuştu.