Mersin’in Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, bir yılda 11 milyon 700 bin TL borç ödediklerini söyledi.

Mersin Büyükşehir ve Mut Belediyesi bünyesine alınan 57 yeni araç yapılan tören ile hizmete sunuldu.

Törende konuşan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, büyükşehir belediyesi ile beraber bir yıllık süreçte, yeni yasayı öğrenme, anlama ve onun doğrultusunda hizmet etmeye çalıştıklarını ifade etti. Yılmaz, Mut Belediyesi’nin Mersin’in büyükşehir belediye statüsüne geçmeden önce 11 mahalle olan hizmet alanının yasası ile birlikte 102 mahalleye çıktığını kaydetti.

Daha önce hizmet götürme alanı dar olan belediyenin şimdi genişlediğini anlatan Yılmaz, ”Bu arda Mut Belediyesi’nin durumunu herkes biliyordu. Bugünün şartlarında 11 milyon 700 bin TL önceki dönemden kalan borç ödendi. Bu arada büyükşehir yasası ile birlikte ilçede yeni birçok birim kuruldu. Mersin genelinde bine yakın araç alındı ve ilçelere dağıtıldı. Büyükşehir bünyesinde ilçemizde; itfaiye, mezarlık, MESKİ birimi ve fen işleri daire başkanlığı altında, müdürlükler görev yapıyor.” diye konuştu.

Eskiden il özel idaresinde devir olan araçlar hariç şuanda büyükşehir belediyesinde 18 araç ile kırsal ve köylere hizmet ettiklerini belirten Yılmaz, ”Büyükşehir bünyesinde fen işleri, park bahçeler müdürlüğü, temizlik işleri ve MESKİ olmak üzere 57 yeni araçla ilçeye hizmet verilecek. Büyükşehir Belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Ekipmanların yanında 96 kadrolu eleman 252 şirket çalışanı olmak üzere 348 personel ile ilçenin bütün alanlarına hizmet götürmeye devam edeceğiz. ” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından yeni araçlarla birlikte şehir turu atıldı.