Bursa Nilüfer Belediyesi, 2009’dan beri uyguladığı mahalle komiteleri kapsamında başlattığı ‘mahalle iletişim merkezleri’ ile hizmeti vatandaşın ayağına götürecek.

5 binin üzerinde nüfusu olan alanlarda açılacak olan iletişim merkezi mahalle muhtarı başta olmak üzere bir belediye iletişim personeli ve yardımcı elemanla vatandaşa yerinde hizmet verecek.

Yeni uyulamaya konulan iletişim merkezinin ilki Altınşehir mahallesinde açıldı. Altınşehir mahallesi iletişim merkezinin açılış törenine Nilüfer Belediye Başkan Mustafa Bozbey başta olmak üzere, CHP milletvekili Erkan Aydın, mahalle muhtarı Celal Boyoğlu, vatandaşlar ve mahalleli katıldı. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından konuşmalarla açılış töreni devam etti.

'TERÖRE VE DESTEKÇİLERİNE LANET OLSUN'

Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini anlatan Başkan Mustafa Bozbey, “Hakikaten teröre lanet olsun. Bizi eve kapatan anlayışı ortaya koymaya çalışıyorlar. Yani iç barışı bozarak bizi sindirmek ve bizleri evimizden çıkamayacak hale getirmek isteyenler ve destek olanlara lanet olsun.” dedi. İnadına barış ve yaşam dediklerinin altını çizen Bozbey, göreve geldiklerinden itibaren insan odaklı çalıştıklarını söyledi.
Bunların başında gelen mahalle komitelerinin en önemli örneklerden olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, şunları kaydetti: “Onlardan bir tanesi mahalle komiteleri. 2009’da başlayan süreçte mahalle komiteleri oluşturulmaya başlandı ve bu mahalle komitelerinin amacı bu mahallelerine sahip çıkan mahalleli ile birlikte ve mahalleliyi karar süreçlerine dahil ederek onlarla birlikte mahalleliyi güzelleştirmek.”

Mahalle komitelerini Türkiye’de ilk olduğunu anlatan Başkan Mustafa Bozbey, “5 binin üzerinde nüfusu olan alanlar için tüm giderlerini karşılayarak mahalle iletişim merkezi adı altında aynı zamanda iletişim personeli ve yardımcı elemanda tahsis ederek orada daha iyi hizmet vermelerini sağlıyoruz. 5 binin altına olan yerlerde bunu yapmıyoruz ve daha sonra bunu da değerlendirmeye tabi tutacağız.” dedi.

Mahalle komitelerinin Türkiye’ye örnek olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Bozbey, “Ben şuna inanıyorum ki, 2019’dan itibaren mahalle komitesi sistemi yerel yönetimlerin yasasına da girecektir ve tüm yerel yönetimlerde bu zorunlu hale gelecektir diye düşünüyorum.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Altınşehir mahallesinin 15 yıl önce kurulmasına rağmen sosyal bina ihtiyacının olduğunu belirten mahalle muhtarı Celal Boyoğlu da, “Mahalle halkıyla bütünleşme, toplantı yapma ve sorunları dinleme için böyle bir binamız yoktu. Bu bakımdan bu sosyal binanı yapılması bizi çok sevindirdi. Bunu yapan belediyemize teşekkür ederiz. Sosyal ve kültürel anlamda gelişmiş mahallemizin çok önemli toplantıları burada yapılacak ve burada yaklaşık 100’e yakın kursiyerimiz burada halk eğitimi kursu görebilecek.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından iletişim merkezinin açılışı yapıldı.