Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi öğretmenleri, yarıyıl tatilinde Orhangazi Üniversitesi ve ID Danışmanlık iş birliğiyle hazırlanan 1 haftalık öğrenci ve eğitim koçluğu seminerlerine katılarak eğitim koçu oldu. Seminerde öğretmenlere dinleme becerileri, ileriye ve derine destekleme, soru sorma yöntemleri ve öğrenci doyumu konularında bilgi verildi.

Rehber öğretmen Yasin Şenel, eğitim hakkında yaptığı değerlendirmede, "Uzman bir koçun gözünden, yoğun bir öğretmen kitlesinin katılımıyla gerçekleştirilen bir haftalık öğrenci koçluğu seminerlerindeki interaktif eğitim ile bir öğretmenin öğrencilerinin sorunlarının çözümünde farkındalıklarını artırma adına çok yararlı bir programdı. Programda edinilen teknik bilgi ve beceriler normal hayatta da insani ilişkilerde de sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Ayrıca öğrencilerin mevcut potansiyellerinin ortaya çıkartılabilmesi ve hedeflerine ulaşabilmelerini sağlama adına da öğrenilebilecek çok şeyin olduğu bir programdı." dedi.

Okul Müdürü Muzaffer Uzunoğlu ise hizmet içi eğitim ve öğretim sürecinde öğretmenlerin, öğrencilerinin her zaman yanlarında olmaları açısından bu tür eğitimleri desteklediklerini ve belirli aralıklarda bu programlara katılmalarını tavsiye ettiklerini söyledi. Uzunoğlu, "Yapılan eğitim koçluk semineri öğrencilerin motivasyonlarını yükseltme, sınav kaygılarını yenme, mevcut problemlerin üstesinden gelme gibi konularda kendi kendilerine yetmelerini sağlama ve onlara yönlerini kendi başlarına buldurma açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
Öğrenci, öğretmen ve veli görüşmelerinde dikkat ettiğimiz ama önemlilik derecesinin farkında olmadığımız tekniklerin bu programda örneklerle ele alınıp değerlendirilmesi de bizim için ayrı bir kazanç oldu." şeklinde konuştu.