Onikişubat Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Hanefi Mahçiçek başkanlığında, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla açılan toplantıda, gündem ve gündem dışı maddeler görüşülerek karara bağlandı. 

Açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda, Fen İşleri Müdürlüğü'ne Devlet Malzeme Ofisinden bir adet greyder, bir adet palet yükleyici ve bir adet toprak silindiri alınması teklifi oy birliğiyle kabul edildi. İmar uygulamalarının da ele alındığı toplantıda, Onikişubat Belediyesi İmar İşleri Müdürü Ahmet Tüfekçi tarafından, yapılan uygulamalarla ilgili meclis üyelerine bilgi verildi. Daha sonra uygulamalar meclis üyelerinin onayına sunularak, oy birliğiyle kabul edildi. 

Norm kadro cetveli değişikliklerinin de görüşüldüğü toplantıda, Onikişubat Belediyesi uhdesinde Kültür Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü kurulması için karar çıktı. 
Konuya ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bu iki müdürlüğün norm kadrolarında bulunduğunu belirterek, “Norm kadroyla ilgili iki yeni müdürlük kuracağız. Bunlardan bir tanesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, bir tanesi ise Kültür Müdürlüğü. Bu iki müdürlüğümüz norm kadromuzda vardı ama fiilen kurmamıştık. Bunların fiilen kurulması için meclisimizden yetki istiyoruz. Bildiğiniz gibi zaten Kültür Müdürlüğü bir ihtiyaç. Bir diğer müdürlüğümüz için Destek Hizmetleri Müdürlüğü. Belediyemizin idari işlemlerinin, alım ve satımların tek elden yürütülmesi için daha sağlıklı yürütülmesi amacıyla bu müdürlüğün kurulmasına ihtiyaç var. Ve sizlerin huzuruna getirdik” diye konuştu.

İMAR ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLECEK

Başkan Mahçiçek, imar konularına da hız vererek vatandaşların taleplerine süratle cevap vermek istediklerini ifade etti. Bu nedenle belediye meclisinin Perşembe günü de mesai yapacağını dile getiren Mahçiçek, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızın talepleri oluyor ve süratle bitirilmesi gerekiyor ama imarla ilgili bir konuyu sonuçlandırabilmemiz için en az 6-7 ay gerekiyor. Bu çok uzun bir zaman. Onun için Perşembe günü tekrar bir araya geleceğiz. Aynı şekilde konuyu büyükşehirde de takip edelim. Orada da karara bağlayalım. Dolayısıyla bu 6-7 aylık süreleri 2-3 aya düşürelim istiyoruz. Hem büyükşehirde hem bizde bu konularla ilgili çalışalım. Böylelikle hem belediyemizin menfaatleri için hem de bekleyen vatandaşlarımızın zaman kaybını önlemek için bugünkü konuları komisyona havale edeceğiz. Arkasında da iki gün sonra toplanıp onları karara bağlayacağız.”

Görüş ve önerilerin de dile getirildiği meclis toplantısına, Perşembe günü toplanmak üzere ara verildi.