Onikişubat Belediyesi’nin hizmetleri devam ediyor. Ertuğrul Gazi Mahallesi’ne kazandırılan “Şehit Duran Melemir Bilgi ve Kültür Evi” ile Dumlupınar Mahallesine yapılan “Kapalı Pazar Yeri” 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Ünal, yerel yönetimlerin başarısının vatandaşın, temel ihtiyaç ve taleplerinin giderilebilmesine bağlı olduğunu söyledi. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in bu noktada önemli çalışmaları hayata geçirdiğini ifade eden Ünal, “Başkanımızı tebrik ediyor, çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Ünal, şöyle konuştu:
“Yani bizim çocuklarımızın evlatlarımızın neye ihtiyacı var. Bu yerel yönetimlerin konusudur. Parklar, rekreasyon alanları, çocukların spor ve motor gelişimi için yüzme havuzları. Bunların her biri önemli bir ihtiyaç. Aynı şekilde kadınlarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın bunların her birinin ihtiyaçları yerel yönetimler tarafından göz önünde bulundurulmalıdır. Ve bu ihtiyacı da belirlerken şuna bakmak zorundayız. O ihtiyaç o kişinin gelişimine katkı sunuyor mu sunmuyor mu? Yani bir şeyi ihtiyaç yapan o şeyin keyif vermesinden ziyade gelişim sağlamasıdır. Yani bir şeyi eğer gelişim ihtiyacı olarak görüyorsak o şey gerçekten ihtiyaçtır. O halde soruyu şöyle soralım. Çocuklarımızın gelişimi için, gençlerimizin gelişimi için, kadınlarımızın çocuklarıyla olan ilişkilerindeki sorunları çözme noktasında, eşleriyle problemlerini çözme noktasında nelere ihtiyaç var, bunları belirlemek lazım. Altyapı ihtiyacını bunların dışında tutuyorum. Zaten altyapı, su kanalizasyon ve diğer ihtiyaçlar bunlar zaten şehircilikte olmazsa olmazdır. Biz işin insan boyutunu konuşuyoruz. Dolayısıyla Onikişubat’a baktığımızda bilgi ve kültür evleri açılıyor. Buraların çok amaçlı olması bence son derece kıymetli ve önemli.. Bu çerçevede ben sayın başkanın bu gelişim ihtiyaçlarını daha çok dikkate alarak hizmetlerini sürdüreceğinden eminim.”

Şehit Duran Melemir’i de rahmetle andığını ifade eden Ünal, “Şehit düşen Duran Melemir kardeşimin ismini burada yaşattığı için başkanıma ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü toplumlar hafızalarıyla yaşarlar. Şimdi biz Elbistan ilçesinde bir gençlik merkezi var. ‘İsmi ne olsun’ dediler. ‘İsmi çocuklarımızın hatırlayacağı bir isim olsun. Çanakkale’de şehit düşen Elbistanlı Şevki Beyi unuttuk’ dedim, ‘ismi Şevki Bey olsun. Yarbay Şevki Bey.’ Çünkü bizim için canını veren, kanını döken insanları unutursak, biz her şeyimizi unuturuz. O yüzden bu hassasiyetinden dolayı da sayın başkana teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” diye konuştu. 

Törende konuşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise insan odaklı hizmet üretmeye devam edeceklerini söyledi. Onikişubat Belediyesi’nin kurulduğu günden bu yana özellikle kırsal kesimlerde Cumhuriyet tarihine eşdeğer  hizmet ürettiklerini kaydeden Mahçiçek, şunları söyledi:

“Onikişubat ilçemizde 136 mahallemiz var. Yaklaşık 405 bin nüfusumuz var. Bu kadar geniş bir alana yayılmış bir ilçede üç yılda 5,5 milyon metrekare kilit parke yaptık. Milyonlarca TL harcayarak okullarımızın ihtiyaçlarını karşıladık, camilerimizi tamir ettik. Her yıl okula başlayan birinci sınıf öğrencilerimizin çanta ve kırtasiyelerini dağıtmışız. Çok daha önemlisi insan odaklı yaptığımız çalışmalar. Bu bağlamda 37 mahallemize bilgi ve kültür evini yapmışız. 22 tanesini de ihale ettik ve yakın bir zamanda tamamlanacak. Buraları gezdiğinizde çocuklarımız ders çalışıyor, kadınlarımız mukabele okuyor, düğün ve nişan merasimleri yapılıyor. Çok önemli bir sosyal proje. Bunun yanında şimdi bu kültür evlerimizde yaklaşık 15 gün önce TEOG sınavına hazırlama kurslarımız var. Üniversite hazırlama kurslarımız da başlıyor. Buradaki dar gelirli ailelerimizin çocukları ücretsiz olarak bu kurslara katılmakta. Yani eğitim odaklı, insan odaklı yaptığımız çalışmalar bizim için çok daha önemli. Daha önce açtığımız okullar var. Temelini atacağımız okullar var. Yanlarında yurtlarıyla beraber. Bir okul daha yapacağız. Bu okul bizim de okuduğumuz bir okul, Batıpark’ta proje imam hatip yapacağız. Her türlü donatılarıyla beraber. Bu çocuklar okuyacak, okumaları için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu ülkenin nitelikli insanlara ihtiyacı var. O nitelikleri kazanmaları için de var gücümüzle gayret edeceğiz.”

KÜLTÜR EVİ AÇILIŞI FOTO GALERİ

Başkan Mahçiçek, yeni bir konsept geliştirerek yeni yapılacak bilgi ve kültür evlerinin altına yüzme havuzları da koyacaklarını söyledi. Mahçiçek, “Gençlik merkezlerimizde bundan sonra iki konsepti bir arada yapacağız. Bunların ihalesini yaptık başladık. Altına yüzme havuzları, üste kültür merkezleri yapacağız. Burada hanım kardeşlerimizi de unutmadık. O havuzlu yaptığımız kültür merkezlerinde anne çocuk havuzları da olacak. Oralarda sizlerle ilgili spor takımları koyacağız. Mahremiyete uygun şekilde yüzüp, sporunuzu yapabileceksiniz. Biz bunları yapmaya devam edeceğiz. Bu bizim için ibadettir, görevdir. Yapmaya da devam edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize yürekten teşekkür ediyorum.”

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil ve çok sayıda katılımcının da yer aldığı program Bilgi ve Kültür Evi ile Kapalı Pazar Yeri’nin açılışı ile devam etti. Şehit Duran Melemir’in eşi, anne ve babası ile kardeşleriyle yakından ilgilenen Ünal ve Mahçiçek, bir kez daha başsağlığı dileklerini iletti. Ardından gençlik merkezini dolaşan Ünal ve Başkan Mahçiçek, çocuklarla uzun süre sohbet etti. Öğrencilere çeşitli sorular yönelten Ünal, özellikle milli mücadele kahramanlarını yakından tanımalarını istedi. Program, kapalı Pazar yerinin ziyaret edilmesi ile son buldu.