Onikişubat Belediye Meclisi Ekim ayı olağan Meclis Toplantısının son oturumu Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek başkanlığında gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki son oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan 2015 yılı bütçesi ele alındı.

Onikişubat Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Maraşlıgil'in bütçeye ilişkin bilgi vermesinin ardından, tüm kalemler tek tek meclis üyelerinin onayına sunuldu. 130 milyon TL olarak belirlenen bütçe oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gerçekçi bir bütçe hazırladıklarını belirterek, “Ben bütçemizin hayırlı-uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah gelecek yıl bu bütçeyle ilçemize en verimli şekilde hizmet sunacağız. Bildiğiniz gibi bu göreve başlarken, gelecek 4-5 yıllık süreçte bütçemizi 400 milyon TL'ye ulaştırma hedefi koymuştuk. Bu noktada ilk adımımızın oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. Bir kez daha bütçemizin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Onikişubat Belediye Meclisi'nin 1, 2, 8 ve bu gün toplanan meclislerinde ise 17'si gündem, 12'si gündem dışı olmak üzere toplam 39 madde görüşüldü. Yoğun geçen toplantılarda 2015-2019 mali yılları arası hazırlanan stratejik plan, 2015 mali yılı performans programı, Belediye Başkan Yardımcılarına verilecek aylık ödenekler, DSİ Genel Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Elektrik AŞ. İle Onikişubat Belediyesi arasında yapılacak protokol işlemleri için Başkan Mahçiçek'e yetki verilmesi gibi konular görüşülerek karara bağlandı.

Bir sonraki Meclis toplantısının 6 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilmesine karar verilmesinin ardından toplantı son buldu.