AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığı Temmuz ayı Danışma Meclis Toplantısı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Divanın oluşmasıyla başlayan toplantıda, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sinevizyon gösterisi izletildi.

Başbakan Erdoğan'ın geçmişten bugüne gelen siyasi yaşamını anlatan gösteri, teşkilat üyeleri tarafından büyük beğeni toplarken, uzun süre alkışlandı. Programda konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Başbakan Erdoğan'ın 12 yıllık görev süresinde Türkiye'yi ekonomik, sosyal, siyasal ve dünya çapındaki prestiji bakımından çok önemli bir noktaya getirdiğini söyledi.

Sağlam, şöyle konuştu:

“Hiçbir partiliyle tartışmaksızın oy isteyeceğimiz bir adayımız var. Bakınız ben dördüncü defadır mecliste görev yapıyorum. Daha önce de farklı partilerle çalıştım. Onların da nasıl çalıştıklarını biliyorum. Ama Tayyip Erdoğan'dan sonraki AK Parti vizyonunun ne kadar büyük fark yarattığını hepimiz çok açık gördük. Başbakanımız ekibiyle bilgi ve beceriye önem veren, neyi yaparsa ciddi yapan birisi. Şimdi her iş esasa bağlanıyor, bir karar verildiği zaman hiçbir çatlak ses olmadan uygulanıyor. İşte getirilen bu iş disiplini, bu sistem, davaya olan tutunma anlayışı gerçekten çok önemli. Hanefi Beyin de söylediği bir şey var. Bizim geçmişte olan içtihadımızı kaybetmememiz lazım. 10 yıldır biz iktidarıyız dememeliyiz, atalete düşmemeliyiz. Çünkü siyasi tarih bu yanılgıya düşenlerle doludur.”
 
AK Parti İl Başkanı Metin Doğan'da, bugüne kadarki tüm Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sancılı geçtiğini anımsattı. Doğan, “Kimi zaman büyük krizlerin habercisi olmuş, kimi zaman da darbelerin gerekçesi olmuştur. Tüm bunları ortadan kaldırmak için AK Parti iradesi millete başvururak 2007 referandumuyla Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi ile ilgili anayasa değişikliği yaptı ve artık cumhurbaşkanını sizler seçiyorsunuz. Bu topraklar açısından çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bundan sonra cumhurbaşkanlığı seçimleri bir kriz nedeni olmaktan çıkacak, adeta milletimiz için bir bayram haline gelecektir” diye konuştu.
Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı büyük değişim ve dönüşümle gecesini gündüzüne katarak milletine hizmet ettiğini kaydeden Doğan, şöyle devam etti:
“Recep Tayyip Erdoğan darbelere, küresel güç odaklarına, her türlü gizli odaklara karşı, her türlü vesayete karşı mücadele verdi ve bunun sonunda çok şükür dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline geldik. Bu nedenle bugün sıra bizde. Onun 11,5 yıllık başbakanlık mücadelesinde millete kendini vakfetmesinin karşılığı olarak 10 Ağustos'ta sandıklara koşacağız ve çocuklarımızla birlikte sandığa gideceğiz ve bu büyük dönüşümü yaşatarak en az yüzde 60 oyla Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yapacağız. Bu da teşkilatlarımızın gayretleriyle azmiyle olacaktır.”

Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir de emin adımlarla hedefe yürüdüklerini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için tüm hazırlıkların yapıldığını kaydeden Özdemir, şunları kaydetti:

“Bugün genel başkanımızın geldiği nokta artık bir zirve. İnşallah 10 Ağustos'ta biz onu Çankaya Köşküne taşıyacağız. Belki bu size kolay geliyor. Yani 12 yılda yaptıklarımızdan sonra artık başbakanımızın, cumhurbaşkanlığı köşküne geçişi kolay geliyor. Bu da rehavete neden oluyor. Ama çok dikkat edelim. Bu çok önemli ve çok stratejik bir an. Bugün bu sorumluğu yerine getirmek için yapmamız gereken şeyler var. Bugünden sonra eksikleri kapatacağız. Ben hepinizde bu coşkunun olduğuna canı gönülden inanıyor ve bu kısa süreyi de en iyi şekilde değerlendirmenizi istiyorum. Bu süre içerisinde 80 mahallede çalışmamızı tamamladık. İstediğimiz sonuçları aldık. Kalan 40 mahalle de de eksikleri tamamlayacağız. Ve halkın kendi cumhurbaşkanını seçeceği Türkiye tarihinin en önemli seçimine en iyi şekilde hazırlanmış olacağız.”

Konuşmaların ardından Onikişubat İlçe Başkan Yardımcısı Hikmet Can, teşkilat üyelerine sunum yaptı.