Kahramanmaraş Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un projesi olan, Hayrettin Güngör'ün de projeleri arasında yer alan, Kahramanmaraş'ı batı köylerine bağlayacak Önsen Köprüsünün ne zaman yapılacağı merak konusu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un seçim beyannamesinde yer alan şehrin Önsen bölgesine açılacak köprü projesi ile ilgili 2 yıldır devam eden dolgu çalışmaları hala bitirilemedi. Haber46'ya ulaşan Batı Köyleri sakinleri hem Erkoç'un hem Güngör'ün projesi olan köprü ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığını söylediler.

ERKOÇ 2018 SONU BİTECEK DEMİŞTİ

Kahramanmaraş'ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 22 Temmuz 2018 tarihinde  AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ile birlikte köprü çalışmasını yerinde incelemiş ve köprünün 2018 yılı sonunda bitirilerek hizmete açılacağını söylemişti.

DOLGU ÇALIŞMALARI BİLE BİTMEDİ

O tarihte Batı Mahallelerini Onikişubat ilçesine ve şehir merkezine bağlayacak köprü çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Erkoç: “Şu anda şehrimizin güneyinde Kahramanmaraş merkezle batı mahallelerimiz dediğimiz Hacımustafa’dan Kaledere-Çokran’a kadar olan bölgeyi şehirle birleştiren kısa güzergahtayız. Burada dolgu çalışmalarımız çok önemli bir çalışmaya geldi. Burada yaklaşık 50 metre genişliğinde 1 metre yüksekliğinde dolgu çalışmamız var. Yolun tabliyesinin bir kısmını yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Burada dolgu çalışmalarını tamamlayıp sonra da köprü inşaatına başlayacağız. Çünkü köprü malzemelerinin buraya erişimi için öncelikle yolu yapmamız gerekiyor. Aylardan bu yana bu bölgede yoğun bir çalışma devam ediyor. Burada zemin uygun olmadığı için yoğun bir taş ve kaya dolguyla burayı geçtik. İnşallah burayı yaptığımız zaman Onikişubat ilçemizi en az 10 kilometre mahallelerine yaklaştırmış olacağız. Ağcalı Kavşağı’ndan buradaki Önsen’e giden yol 4.5 kilometre, diğer taraftan dolaştığımızda yaklaşık 15 kilometre. Dolayısıyla 10 bin 500 metre kısalmış olacak. İnşallah yılsonuna kadar burayı tamamlayıp, trafiğe açmayı düşünüyoruz” demişti.

Ancak o tar,hten bu güne kadar geçen sürede köprünün ayakları için yapılan dolgu çalışmaları bile tamamlanamadı.

30 BİN KİŞİ BU KÖPRÜYÜ BEKLİYOR

Batı köylerinde yaşayan 30 bin kişi Kahramanmaraş'a ulaşmak ve tekrar köylerine dönmek için yapılacak bu köprüyü bekliyorlar. Baı köyler için bu köprü mesafeyi iki hatta üç kat kısaltacak. Hayrettin Güngör'ün de projeleri arasında yer alan Batı Köyleri köprüsünün bir an önce tamamlanması gerekmektedir.