‘Oran Mali Destek Programları’ bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Vali Alim Barut, "2014 yılında sözleşme imzalanan 23 KOBİ projesi dışında projelerin uygulama süreci tamamlanmıştır. Söz konusu destekler kapsamında ilimize 25 milyon TL’si Ajans desteği olmak üzere toplam 52 milyon TL’lik bir yatırım yapılmış olacaktır." dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılan Oran Mali Destek Programları bilgilendirme toplantısında konuşan Vali Alim Barut, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın bölgesel kalkınmaya yönelik yürüttüğü faaliyetler çerçevesinde ve Bölge Planı’nda belirlenen öncelikler doğrultusunda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2015 yılı içerisinde de teknik ve mali desteklerle bölgede faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların projelerine destek sağlamayı hedeflediğini kaydetti. Ajans tarafından geçtiğimiz dönemlerde uygulanan programlar kapsamında Sivas’ta toplam 89 proje desteklendiğini açıklayan Barut, şöyle devam etti: "2014 yılında sözleşme imzalanan 23 KOBİ projesi dışında projelerin uygulama süreci tamamlanmıştır. Söz konusu destekler kapsamında ilimize 25 milyon TL’si Ajans desteği olmak üzere toplam 52 milyon TL’lik bir yatırım yapılmış olacaktır. Ayrıca geride kalan dönem içerisinde ilimizden 9 doğrudan faaliyet desteği ile 27 teknik destek başvurusu Ajans tarafından uygun bulunarak ilgili kurumlara destek sağlanmıştır. Ajansımız, 2015 yılı teklif çağrısını kamuoyuna ilan etmiş ve proje başvurularını kabule başlamıştır. Söz konusu teklif çağrısı kapsamında bölgede faaliyet gösteren kar amacı güden ve gütmeyen kurumların başvuru yapabileceği 17 milyon TL toplam bütçeli iki farklı başlıkta program açıklanmıştır."

ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı da yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir rekabet ile kültür ve turizm başlıkları altında ilan edilen programlar kapsamında başarılı bulunan projelere toplam 17 milyon lira kaynak aktarılmasının planlandığını belirterek, başvuruların 3 Nisan'a kadar devam edeceğini ifade etti.

Toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ile protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.