Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, vatandaşlara ulaşıp ilçedeki sorunları tespit için hayata geçirdiği ‘Başkan Mahallemizde’ ve ‘Hizmet Evinizde’ projelerinin ardından şimdi de 'Belediyem Benimle' projesi geliştirdi. 20 kişilik ekip kuran belediye, ilçedeki sorunları tespit edecek.

Kurdukları ekiple ilçedeki sorunları çözüp yepyeni bir Osmangazi oluşturmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçede 136 mahallede vatandaşların tek tek kapısını çalıp dertlerini dinlediklerini belirtti. Dündar, şöyle konuştu: “Osmangazi Belediyesi olarak şehrimizin en uç noktasına kadar giderek halkımızın dertleri ile dertleniyor, sorunlarına çözüm üretiyoruz. Şimdi de Türkiye’de ilk kez gerçekleştireceğimiz ‘Belediyem Benimle’ isimli sosyal sorumluluk projemizle, vatandaşımızın karşısına çıkmaya hazırlanıyoruz. Bizler, vatandaşımızın derdi bizim derdimiz derken, vatandaşlarımız da ‘Belediyem Benimle’ diyerek bizlere sahip çıkıyor. Onların sahip çıkması bizlere çalışma azmi veriyor. Daha çok çalışıyor, daha fazla hizmet üretiyoruz. Geliştirdiğimiz bu proje ile Osmangazi’de kimsenin aç ve açıkta kalmamasını hedefliyoruz.”

Geliştirilen yeni sosyal sorumluluk projesi kapsamında 20 kişilik bir ekibin sahada yer alacağını kaydeden Dündar, “Bu ekibimiz, vatandaşlarımızın kapısını çalarak, o evin ihtiyaçlarını belirleyip sorunlarının çözümüne yardımcı olacak. Bu proje ile hedefimiz, başta dezavantajlı vatandaşlarımız olmak üzere, ilçemizdeki yoksullarımıza, hastalarımıza ve diğer tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşıp bire bir yardımcı olmak. Onların sorunlarını çözmek, aynı zamanda onları bilgilendirmek, bilinçlendirmek. Bu güne kadar Osmangazi’de vatandaşlarımızla birlikte çok iyi bir yönetim sergiledik. Onların ihtiyaç ve fikirleri doğrultusunda projeler geliştirip hayata geçirdik. Bir anlamda onları yönetime ortak ettik. Yeni geliştirdiğimiz projemizle de ‘İhtiyacınız Olduğunda, Osmangazi Yanınızda’ diyoruz.” şeklinde konuştu.