Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesine engelli çocukların gönüllerince oynayabileceği özel bir ‘Engelsiz Park’ yapacaklarını söyledi.

Hastaneyi ziyaret ederek parkın inşa edileceği alanda incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin alanını büyütmek adına kamulaştırmalar yaptık ve yeni imar uygulaması ile bir alan elde ettik. Hastaneyi büyütmenin dışında, engelli çocuklarımızın faydalanması için bir de ‘Engelsiz Park’ yapıyoruz. Parkımızda çocuklarımızın engellerini hissetmeden eğlenip oynayabileceği oyun grupları olacak. Bu oyun gruplarını hastane bahçesine kurarak çocuklarımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi Başhekimi Op. Dr. Çetin Bakır da şunları dile getirdi: “Hastanemizin ön bahçesine Osmangazi Belediyemiz tarafından engelli çocuklarımızın gönüllerince oynayabileceği bir park inşa edilecek. Adı da ‘Engelsiz Park’ olacak. Bu parkta engelli çocuklarımız engellerini hissetmeden gönüllerince eğlenebilecek. Bu tür parklardan Türkiye’nin değişik noktalarında bulunmakta. Osmangazi Belediyemizin desteğiyle hastane bahçemizde de olacak. Hem engelli çocuklarımız hem de aileleri park inşa edileceğini duyduklarında büyük mutluluk yaşadılar. Çocuklarımız da çok memnunlar. İnşallah kısa süre içerisinde yapımı tamamlanarak çocuklarımızın hizmetine sunulacak.”