İzmir'in Menemen ilçesinin iş dünyası, geçen aylarda Koyundere’ye kadar götürülen İzmir Kuzey Çevre Yolu’nun Aliağa’ya kadar uzatılmasını istiyor. Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral, Petkim ve Çandarlı limanlarının açılmasıyla birlikte şu anki kamyon ve tanker trafiğinin üstüne, günde 3 bin 300 adet TIR’ın daha ilçeden geçeceğini belirterek, yol sıkıntısının acil bir şekilde çözülmesi gerektiğini söyledi. Şu anda bile Menemen’in, trafik sıkıntısını en üst düzeyde yaşadığına dikkat çeken Güral, Karayolları tarafından Koyundere’ye kadar götürülen İzmir Kuzey Çevre Yolu’nun Aliağa’ya kadar uzatılması gerektiğini belirterek, “Otoyol uzatılmazsa Menemen biter.” dedi.

Doğu ve Güneydoğu’da birçok yol, geçiş ve tünel çalışmaları olan hükümetten, Çandarlı ve Petkim limanlarının açılmasına kısa bir zaman kala çevre yolunun Aliağa’ya kadar uzatılmasını talep ettiklerini aktaran Güral, bu iki limanın açılmasından sonra günde 3 bin 300 adet TIR’ın oralara gideceğin söyledi.

‘İZMİR İHMAL EDİLMESİN’

Menemenli sanayici ve işadamları olarak, otoyolun projelendirilerek bir an önce hayata geçmesini beklediklerini dile getiren Güral, “Çandarlı Limanı açıldığında otoyolun da açılması lazım, yoksa İzmir’in kuzeyi, yaşanacak bir yer olmaktan çıkar. Devletin başka yerlerde yaptığı projeleri gördükten sonra bizim taleplerimizin büyük projeler olmadığını düşünüyorum. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, açılışını seçimlerden önceye yetiştirdiği Konak Tüneli çok hoşumuza gitti. Doğu ve Güneydoğu'da bu yollardan çok yapıldı fakat İzmir hep ihmal edildi. İzmir’i gözardı etmesinler. Sanıyorum güneş İzmir’i ısıtınca insanlarımızda biraz rahatlama oluyor. İzmirliler olarak ayağa kalkmamız lazım diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

‘MENEMEN'İN İÇİNDEN TRANSİT GEÇİŞ İSTEMİYORUZ’

Mevcut haliyle bile Menemen’in tozdan dumandan geçilmediğini ifade eden Güral, iki limanın da açılmasıyla büyük bir trafik sıkışıklığı yaşanacağını belirterek, “Bugün bile binlerce araç, kuzeye gitmek için Menemen’in göbeğinden geçiyor. Bu hem sanayimize hem ticaretimize sekte vuruyor. Artık Menemen içinden transit geçişlerin yapılmasını istemiyoruz.” dedi.