Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yaptığı yanlışlıkların kenti çıkmaza sürüklediğini öne sürdü.

Özyiğit CHP İl binasında düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlerin üzerinden 16 ay geçmesine rağmen kent yararına nerede ise hiçbir şey yapılmazken, art arda yapılan yanlışlıkların kenti büyük bir çıkmaza sürüklediğini kaydetti. İşten çıkartılan yüzlerce işçi bulunduğunu ifade eden Özyiğit belediye başkan adına genel sekreterinin eylem çadırının sökülmesinde verdiği sözlere rağmen kura ile belirlenen ilk 25 kişinin sadece 5'inin işe alındığını
diğerleri için bahaneler üretildiğini kaydetti.

Mahkeme kararı ile işe iade edilen işçilerin ise henüz alınmadığını anlatan Özyiğit "Bunun yanı sıra çalışmakta olup kendi partilisi olmayanlar mobing ve sürgün uygulaması ile canlarından bezdirilerek istifaya zorlanmaktadırlar. Emeği ile geçinen insanları işinden kasti olarak ayırmak, yöneticilik ve insanlıkla bağdaşmaz" diye konuştu.

16 aylık icraat döneminde daire başkanlarının sürekli değiştiğinin görüldüğünü anlatan Özyiğit şöyle devam etti: "Bir vatandaş olarak soruyorum, Göreve geldiğinizden bu yana kaç daire başkanı değiştirdiniz? Yine bilgi edinme hakkımı kullanarak soruyorum; Asfalt ve yol işleri ile ilgili bedeli 400 milyona yaklaşan ihaleyi hangi firmaya, hangi ihale yöntemi ile verdiniz? Bu firma Tarsus Belediye Başkanı iken Tarsus Belediyesinin asfalt şantiyesini kiraladığınız firma mıdır?"

Kentin belediye başkanının insanları birleştirici, kaynaştırıcı, birlikte yaşam koşullarını sağlayacak tedbirleri almak zorunda iken Kocamaz'ın ayrıştırıcı bir üslup kullandığını öne süren Özyiğit şunları kaydetti: "Kentin otogar sorunu kangren olma yolundadır. Ben otogarı çok yüksek bedelle kiraya verdim diye kentin her köşesine afişler asarak geçmiş yönetime göndermede bulunan Kocamaz gelinen durumu da halka anlatmayı düşünüyor mu? Onlara, sizi aylarca mağdur ettim. Tarsus'tan minibüslerle taşınmak zorunda kaldınız. Seçim öncesi sorunu çözeceğim diye esnafı otogara taşıdınız. Ancak kiraya verdiğiniz yeri satmaya kalkarak, ihaleyi alan firmayı da, esnafı da halkı da mağdur etmeyi sürdürdünüz. Yapılan bu hataları aynı büyüklükteki afişlerle Mersin halkına anlatacak mısınız?"