Atatürk Caddesi Kepçeli mevkiinde ana su borusunun patlaması, 12 mahallenin bir gün boyunca susuz kalmasına yol açtı. Ekipler hattı onarmak için çalışmalara başladı.

Belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 2-3 yıl önce döşenen ana borunun, hatalı malzeme nedeniyle sık sık patladığı belirtilerek, ihmali olan sorumlular hakkında yasal işlem başlatılacağı ifade edildi. Celal Bayar Caddesi ile Halil Rıfat Paşa Köprüsü arasında kalan 1 kilometrelik hatta sürekli arıza meydana geldiği kaydedilirken, 1 ay önce de Eski Sanayi Bölgesi'nde aynı hat üzerinde meydana gelen su patlaması nedeniyle dükkânların su altında kaldığı belirtildi. İşi yapan firmanın Sivas’a çağrılarak zararları karşılamasının isteneceği, aksi takdirde adli işlem başlatılacağı aktarıldı.

Atatürk Caddesi'nde meydana gelen arıza nedeniyle Demircilerardı, Pulur, Yahyabey, Kale Ardı, Gök Medrese, Yenişehir, Üçlerbey, Kardeşler, Yeşilyurt, Mehmet Akif mahalleleri ile İşhan ve Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi susuz kaldı. SİBESKİ ekipleri arızayı gidermek için çalışma başlattı.