Kayseri Melikgazi Belediyesi, semtlerde kurulan pazar yerlerini güneş enerjisiyle aydınlatılması ve ısıtılması yönünde çalışma başlatıldı. Çalışmadan elde edilecek verim doğrultusunda belediyeye ait birçok tesisin aynı şekilde aydınlatılması sağlanacak.

Melikgazi Belediyesi, ilk olarak abdesthanelerde güneş enerjisi ile sıcak su kullanımını sağlamıştı. Şimdi de Yıldırım Beyazıt pazar yerinde güneş enerjisinden aydınlatma ve ısınma için elektrik enerjisi kullanılacak. İlk etapta 756 KW güneş enerjisi santrali kurulacak.

Güneş ve rüzgar enerjisi faydalarını ve ekonomik katkılarını gündeme getiren Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yıldırım Beyazıt kapalı semt pazar yeri çatısına güneş enerjisi santrali kurularak pazar yerinde ısıtma ve aydınlatma kullanılacağını söyledi. Güneş enerjisinden üretilecek olan elektrik enerjisinin ilk defa pazar yerinde uygulanacağını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, belediye olarak tüm sosyal ve spor tesisleri, zabıta ve atölye binalarında uygulamanın yaygınlaşarak yerine getirileceğini kaydetti. Başkan, güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreterek ekonomiye katkı sağlanacağını ve belediyenin bütçesine ek gelir sağlayacağını ifade etti.