Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 270 bini aşan nüfusu ile Yeşilyurt’un kentin yeni yüzü olduğunu belirtti.

Hacı Uğur Polat, 2014 yılı değerlendirme toplantısında, 2014 yılında 53 milyon 353 bin 841 TL bütçe kullandıklarını, 2015 yılında ise 114 milyon 486 bin TL’lik bütçe planlaması yaptıklarını açıkladı. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından altyapı ve sosyal belediyeciliğe önem vererek işe koyulduklarını savunan Polat, "Yerinde ayrıştırarak geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla ÇER-ÇÖP Projesini başlattık. Otuz Günde Otuz Park Projesiyle her gün yeni bir parkın temelini attık. Baharla birlikte otuz parkı hizmete sunacağız. Beş ayrı noktada Yeşil Konak açarak yüzlerce öğrenciye hem derslere yardımcı, hem de sanatsal kurslar vermeye başladı. Yeşilyurt'taki ilkokullarda okuyan 5 bin birinci sınıf öğrencisine satranç takımı dağıtarak çocukların zekâ gelişimlerine katkıda bulunduk." dedi.

5 belediye başkan yardımcısı ve ile bağlı birimlerdeki toplam 945 personelle hizmet verdiklerini ifade eden Polat, her Cuma ‘Halk Günü’ uygulaması düzenleyerek istek, talep ve önerilerini dinlediklerini dile getirdi. Araç filosunu 32 yeni iş makinesi satın alarak güçlendirdiklerini anımsatan Polat, "Belediyemiz bünyesinde alanında uzman kişilerden proje birimini kurduk. Daha temiz bir Yeşilyurt için bölgemizde bir ilk olan, yer altı ve yer üstü çöp konteynerlerini vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 444 8 9 10 çağrı merkezi ile kolay iletişim, hızlı çözüm noktası oluşturduk. Yüzlerce öğrenciye okul derslerine yardımcı kurslar, yetenek ve beceri kursları başladı." ifadelerini kullandı.