Polatlı Kent Konseyi, Gazi, Mehmet Akif ve Çamlıca mahallelerine yönelik, "Aile içi iletişim, anne-baba-çocuk arasındaki iletişim, aile içi şiddet ve kadın sağlığı, meme kanseri, erken tanı" konulu konferans gerçekleştirecek.

Polatlı Belediyesi Kaşgarlı Mahmut Konağı'nda gerçekleştirilecek konferansta, Sosyal Hizmet Uzmanı Hicran Ayaz ve Hemşire Arzu Yılmaz, meme kanseri konusunda bilgi verecek. Polatlı’da kırsal mahallerde başlattıkları 'Kadın Sağlığı ve Kadın Eğitimi' günlerini merkez mahallelerle sürdürdüklerini ifade eden Polatlı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Öztürk, "Kent Konseyi Kadın Sağlığı günlerimizde 'aile içi iletişim, anne-baba-çocuk arasındaki iletişim, aile içi şiddet ve kadın sağlığı, meme kanseri tanı ve tedavisi' anlatılacak, kanser bulgusu uygulamalı olarak gösterilecek. Meme kanseri nedir, bulguları nelerdir, riskli gruplar hangileridir, kimler daha risk altındadır gibi konulara açıklık getirilecek. Tüm kadınlarımızı yarın öğleden sonra gerçekleştireceğimiz konferansa davet ediyorum." dedi.

Halk bilinçlendirmesi ve eğitim hizmetlerinde vatandaşların ayağına gittiklerini dile getiren Öztürk, "Mehmet Akif, Gazi ve Çamlıca mahallesi halkı özelliğinde düzenlediğimiz 'Kadın Sağlığı Günleri'mize tüm hemşerilerimizi bekliyoruz." diye konuştu.