Polatlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazanla birlikte, ilçede bulunan alışveriş merkezleri, ekmek fırınları, marketler, kasaplar ve pazaryerlerinde yaptığı denetimlerini artırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, zabıta ekiplerinin fırın, market halka gıda hizmeti veren işyerlerini denetlediğini, buralarda işyerlerinin temizliği, satılan ürünlerin kalite ve son kullanma tarihleri, resmi belge kontrolü ve ammeye ait alanların işgal edilmesi gibi konularda kontrollerini yürüttüğünü söyledi.

Ramazan nedeniyle ekiplerin denetimlerini artırdığını dile getiren Yıldızkaya, "Belediye zabıta ekiplerimiz halkın huzur içinde bir Ramazan ve ardından bayram geçirmeleri için denetimlerini artırdı. Polatlı Belediyesi olarak halkımızın sağlığına çok önem veriyoruz. Halkımızın sağlıklı ortamda, sağlıklı gıdalarla beslenmeleri için gerekli denetim ve uyarıları yapıyoruz. Zabıta ekiplerimiz, resmi ve bayram tatilleri dahil haftanın her günü, ilçede bulunan sıhhi ve gayrı sıhhi müesseseleri kontrol etmektedir. Semt pazarları, kaldırımlar ve kamuya ait olan yerlerin de kontrol edildiği çalışmalar sabahın erken saatlerinde başlamakta ve gece yarısı sona ermektedir. Ekiplerimiz her sabah fırın, kasap, bakkal ve süpermarket gibi alışveriş yerlerini denetlemekte, insan sağlığına uygun olmayan ürünler ve satıcıları hakkında gerekli kanuni işlemi yapmaktadır. Ayrıca semt pazarlarında sıkı denetimlerimiz devam etmektedir." dedi.