Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İç Anadolu Belediyeler Birliği Birlik Müdürü Salim Çoruk ile birlikte Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör’ü makamında ziyaret etti.

Aynı zamanda İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı ve TBB encümen üyesi olan Yaşar, İABB ile TBB’nin ortaklaşa yaptığı ve yapacağı projeler hakkında görüştü. Belediye Başkanları, meclis üyeleri ve personele yönelik eğitimlerin de konuşulduğu ziyarette, TBB ve İABB işbirliğinde İtalya ve Roma’da düzenlenen teknik inceleme ve araştırma gezisine de değinildi.

“KENTSEL ALANLARDA ÖRNEK ALINABİLECEK YERLER”

Kentsel alanlarda örnek alınabilecek uygulama projelerini yerinde izlemenin önemine dikkat çeken Başkan Yaşar, “Bu proje sayesinde diğer ülkelerle bilgi alışverişi yaptık. Tecrübelerimizi paylaştık. Kentsel alanda örnek alınabilecek yerler gördük. Bu yüzden Belediye Başkanları, meclis üyeleri ve proje sorumluları da bu geziden çok memnun kaldı” dedi.

“VATANDAŞ FAZLA VERGİDEN ŞİKAYETÇİ”

Vatandaşın fazla vergiden rahatsız olduğunu da dile getiren Yaşar, “Bütün belediyeler mali bir sıkıntının içerisinde, vatandaş da fazla vergiden şikayetçi. Onun için asfalt paraları emlak vergisi içerinde değerlendirilsin. Vergiyle vatandaş bir sefere mahsus muhatap olsun. Bu sayede hem vatandaş hem de belediyeler memnun olur. Bunun için gerekli çalışmalar yapılmalıdır” diye konuştu. TBB ziyaretinin ardından başkanı olduğu İABB’ye giden Yaşar, birlik yönetimiyle de yapılacak olan projelerle ilgili toplantı yaptı.