Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Kaynarca'da içme suyu projesi kapsamında 45 kilometre içme suyu hattı ve 6 depo inşa edecek. İçme suyu hattıyla 41 mahalle Sapanca Gölü'nün suyuna kavuşacak.

Kaynarca’da hayata geçirilecek yeni içme suyu projesinin tanıtımı için düzenlenen programda konuşan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kaynarca muhtelif yerler içme suyu inşaatı için 30 Eylül’de ihaleye çıkacaklarını söyledi. Proje kapsamında tüm Kaynarca’ya Sapanca Gölü’nden temin edilen birinci sınıf içme suyunun ulaştırılacağını anlatan Keleş; "Geçtiğimiz dönemde Kaynarca ilçemiz için önemli içme suyu yatırımlarını hayata geçirmiştik. Yaklaşık 6,5 milyonluk projeyle Sapanca Gölü’nden temin edilen birinci sınıf içme suyunu Kaynarca’ya ulaştırmıştık. Ardından Bakırlı’da içme suyu deposu ve 7,5 kilometre hat inşa ederek bölgedeki 15 mahallenin daha sorununu çözüme kavuşturmuştuk. Şimdi de tüm ilçeyi kapsayan önemli bir yatırıma başlıyoruz. Yaklaşık 45 kilometre içme suyu hattı ve 6 içme suyu deposunu kapsayan projemizin ihalesine 30 Eylül Çarşamba günü çıkıyoruz.” diye konuştu.

Projenin tamamlanmasıyla Kaynarca’ya bağlı tüm mahallelerin Sapanca Gölü’nden temin edilen içme suyuna kavuşacağını anlatan Rüstem Keleş, şunları kaydetti: "Hazırladığımız projeden Kaynarca’nın 39 mahallesi ile Söğütlü Sıraköy ve Ferizli Hocaoğlu Mahalleleri faydalanacak. Bölge içme suyunda yetersizlik ve bulanıklık yaşanmayacak. Uzun yıllar hizmet verecek yatırımla içme suyunun geleceği garanti altına alınacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından hayata geçirilecek projeden yararlanacak yerleşimler ise şöyle, “Arifağa Grubu; Arifağa, Başoğlu, Karaçalı Mahalleleri; İşaret Grubu; Birlik, İşaret, Kulaklı, Ortaköy, Uzakkışla Mahalleleri, Sarıbeyli Grubu; Duduköy, Karamanlar, Kayacık, Kırktepe, Küçük Kaynarca, Osmanlı, Sarıbeyli Mahalleleri, Şeyhtımarı Grubu; Uğurlu, Kertil, Şeyhtımarı, Gaziler, Gölce, Yeniçam, Topçu Mahalleleri, Müezzinler Grubu; Akbaşlı, Eğrioğlu, Güven, Kalburcu, Müezzinler, Okçular, Taşoluk-Kadıköy, Sabırlı, Turnalı Mahalleleri; Ömerağa Grubu; Ziamet, Cebek, İmamlar, Kızılcıklı, Küçük Kışla, Ömerağa, Uzunalan, Kızılcaali, Söğütlü Sıraköy ve Ferizli Hocaoğlu Mahalleleri"