Açılış töreninde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yapılan bazı hizmetlerin görülmediğini ama değerlerinin büyük olduğunu söyledi.

 

7. TAZİYE EVİ

Açılış töreninde bir konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Başkan Poyraz: “Belediye olarak şehrimizin insanlarına en güzel hizmeti sunma gayreti içerisindeyiz. Bugün şehrimizde 7. taziye evimizi hizmete açacağız.

Taziye evi hizmeti nereden doğmuştur? Ne zaman ki insanlarımız apartmanların kömürlüklerinde taziyeleri kabul etmeye başladılar ve biz bunun gerekliliğini görerek taziye evleri yapımına başladık. Şu anda da iki taziye evimizin yapımı tamamlanmak üzere önümüzdeki günlerde onların da açılışını yaparak hizmete sunacağız” dedi.

 

DEFİN İŞLEMLERİ ÜCRETSİZ

Kahramanmaraş Belediyesi olarak ALO 188 hattını hizmete sunduklarına dikkat çeken Başkan Poyraz: “Belediye olarak ALO 188 hattını halkımızın hizmetine sunduk. Şu anda cenaze defin işlemleri ücretsiz yapılıyor. İnşallah yılbaşından sonra kefen de dahil olmak üzere tüm hizmetleri sunacağız. Taziye evlerimizin yanı sıra seyyar olarak taziye çadırlarımızla da ayrıca halkımıza hizmet vermekteyiz” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından açılış duası yapılarak kurdele kesildi ve taziye evi içerisi gezildi.

 

KATILIM OLDUKÇA YOĞUNDU

Sakarya-Duraklı Taziye Evi açılışına Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Vali Yardımcısı Servet Güngör, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Hasan Kara, Mustafa Uzunlar, Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı M. Fatih Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ve Yönetim Kurlu üyeleri, mahalle muhtarları, basın mensupları, mahalle sakinleri katıldı.

 

ÇİÇEKLİ KARŞILAMA

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz açılış için geldiği taziye evinde Sakarya Mahalle Muhtarı Vedat Paköz tarafından çiçekle karşılanırken, taziye evinin bahçesini dolduran çocuklar sevgi gösterisinde bulundular.

 

BEŞ MAHALLEYE HİZMET VERECEK

Sakarya-Duraklı Taziye Evi; Sakarya, Duraklı, Divanlı, Senem Ayşe ve İsadivanlı Mahallelerine hizmet verecek.

1 yıllık bir çalışma içerisinde tamamlanan Sakarya-Duraklı Taziye Evi; Sakarya Mahallesi ile Duraklı Mahallesi sınırlarının kesiştiği Ali Yaman Caddesi üzerinde, 5 Nisan İlköğretim Okulu doğusunda bulunan toplam 3000 m² alan üzerinde 200 m² kullanım alanına sahip. 

Taziye evi 2 katlı, 1 inci ve 2 nci katın toplam kullanım alanı 400 m² olup, 1 inci katta erkekler için taziye bölümü, 2 inci katta ise bayanlar için taziye bölümü mevcuttur. Üst kat çatısı da profil çatıyla kaplandı.

Taziye evinin içerisi kombili, kaloriferli ısıtma sistemi ve salon tipi klimalı soğutma sistemi ile donatıldı.

1 inci ve 2 nci katta taziyelerin kabulü için 70 m² salon, yemek verilmesi ve yenmesi için de 30 m² mutfak, 30 m²'de yemekhane bulunmaktadır. Bunların dışında her iki katta çay ocağı, abdesthane, wc ve depo da mevcut bulunmaktadır. Ayrıca 2 nci katta bulunan bayanlar bölümü 70 m²'lik yazlık teras alanına sahip.

Sakarya-Duraklı taziye evinin yapım maliyeti, çevre düzenlemesi de dâhil yaklaşık 250.000,00-TL'yi buldu.. Tefrişatının maliyeti ise yaklaşık 100.000,00-TL'yi buldu.