Sakarya’nın kuzeyinde bulunan ilçelerinin 100 yıllık içme suyunu karşılayacak Çamdağı Barajı’nın planlama çalışmaları başladı. Çamdağı Barajı yıllık 35 milyon metreküplük su potansiyeline sahip olacak.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin kuzeyinde inşa edilecek Çamdağı Barajı için başlatılan planlama çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Projenin şehir için büyük önem taşıdığını belirten Toçoğlu, “Sakarya’nın her köşesine sağlıklı içme suyunu kesintisiz bir şekilde ulaştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrimizin kuzeyi yeni yasa ile hizmet sınırlarımıza dahil oldu. Bu süre zarfından itibaren kuzey ilçelerimizin yetersiz olan içme suyu kaynağına alternatif üretmek için çalışıyoruz. Hamdolsun geçtiğimiz yıl bölgede önemli bir çalışma yapmış ve yaz aylarında yaşanan su yetersizliği sorununu çözüme kavuşturmuştuk” diye konuştu.

İçme suyunda orta ve uzun vadeli yatırımların planlandığını belirten Toçoğlu, içme suyu alternatiflerini artırmak için sondaj çalışmaları bilgisini verdi. Uzun vadede de bölgeye içme suyu barajı kazandırmayı planladıklarını dile getiren Toçoğlu “Ekiplerimiz bölgede harita ve etüt çalışmalarını gerçekleştiriyor. İnşallah bu yıl sonuna kadar planlama çalışmalarını tamamlayacağız. Gerekli hazırlıklarımızın ardından da Çamdağı Barajı yapım çalışmalarını hemen başlatacağız” dedi.

Toçoğlu, barajın su tutma kapasitesi ile ilgili şunları kaydetti; “Çamdağı Barajı yıllık 35 milyon metreküplük su potansiyeline sahip olacak. İnşallah bu projeyle şehrimizin kuzeyinin de 100 yıllık içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Bölgede içmesuyu yetersizliği yaşanmayacak. Tüm hemşehrilerimize sağlıklı içmesuyu, kesintisiz bir şekilde ulaşacak. Yeni yatırımımızın şehrimize ve bölgeye hayırlı olmasını diliyorum. Sakarya’nın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz.”