Toplu ulaşım araçlarındaki modernizasyon devam ederken, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Samsun Proje Ulaşım İmar İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş (Samulaş) Genel Müdürlüğü, tramvay ve otobüslerle taşınan yolcu sayılarına ilişkin karşılaştırmalı istatistik bilgilerini açıkladı. Ortaya çıkan veriler, toplumun sunulan hizmeti olumlu karşılayıp desteklediğini ortaya koydu.

Kente modern bir hafif raylı toplu ulaşım sistemi kazandırmak için 2001 yılında harekete geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süren mücadelesiyle Samsunlular, tramvay konforuyla yolculuk etmeye 2010 yılın ekim ayında başlamıştı. Her yıl yolcu sayısı günden güne artan 16 tramvay, ihtiyaca cevap veremez hale gelince 5 tane daha alınmıştı. 21 tramvay tam kapasite ile çalışırken Samulaş A.Ş, hem tramvay duraklarına hem de Belediye Evleri Kavşağı-Üniversite arasındaki Atatürk Bulvarı güzergahında tam donanımlı 41 ekspres otobüsü devreye soktu.

Büyükşehir Belediyesi, şehir içi yolcu taşımacılığındaki ulaşım rahatlığını yaygınlaştırmak için yatırımlarına hızla devam ediyor. Bir yandan Tekkeköy Kavşağı-Shell Kavşağı arasındaki tercihli yol güzergahı yapım çalışmasını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da raylı sistem hattını uzatmanın plan ve projelerini hazırlıyor.Çağın en modern toplu taşıma sistemlerinden tramvayı Samsun halkının hizmetine sundukları için mutlu olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sistemin başarısını, halkın yaşam konforunu ve kalitesini yükselten bir hizmet olmasına bağladı.

Başkan Yılmaz, "Eski sebze meyve hali ve otogarı yeni yerlerine taşıyıp modern bir otogar yaptık. Eski otogar ile yeni otogarın satışından elde ettiğimiz kaynak, halkın refahını artırmak için planladığımız raylı sistem projesi için bizleri cesaretlendirmişti. Hemen bunu projelendirip ihale ederek çalışmaları başlattık. Sonuçta şehrimiz modern bir ulaşım modeli olan raylı sisteme kavuştu. Bunun yanında da şehrimiz modern bir otogara, sebze meyve haline ve alışveriş merkezine sahip oldu. Geldiğimiz noktada raylı tramvay taşımacılığı artık kentimizin vizyonunu değiştirmiş ve benimsenmiştir. Yolcu sayıları, ilerleyen zaman içinde daha da artacağını gösteriyor. 5 yeni tramvayla 21'e ulaşan tren sayısı kapasiteyi zorlar ve yetersiz kalırsa ilave yaparız. Tramvay ile birlikte şık ve modern otobüslerle yapılan seferlere olan ilgi de halkımız için doğru olanı yaptığımızı gösteriyor." şeklinde konuştu.

"METROBÜS GELİYOR"

Samsun’u toplu taşımada diğer bir modern ulaşım konforu olan metrobüse de kavuşturacaklarının belirten Başkan Yılmaz, "Şimdi de bunun heyecanını yaşıyoruz. Kentimizin yaşamı yeni bir düzene, şekle ve formata kavuşuyor. Birçok alandaki değişim ve dönüşüm modellerimiz, tek tek hayata geçiyor. Bu yeni yaşamı şehirle bütünleştirmek için toplu ulaşımda raylı sistemin önceki versiyonu olan metrobüs ulaşımı inşaatımız hızla devam ediyor. İnsanlık var olduğu sürece halkımız daha iyisini isteyecek. Biz yöneticiler de bu talepleri en iyi şekilde yönetip yerine getirmekle mükellefiz. İnsanların talebinin yavaşladığı anlarda bile vatandaşlarımıza umut verip onların her gün atladıkları çıtayı biraz daha yukarıya kaldırarak yeni bir vizyon kazandıran bir duruş sergiliyoruz. Her şey, daha mutlu bir gelecek için.” ifadelerini kullandı.