Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Sarıçam Bucak Deresi Islahı, Buruk Kanalizasyon Kollektörü ve Akıncılar Yağmur Suyu Kollektörü projelerinin toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen törende bugüne kadar her yağmurda taşan Sarıçam Deresi’nin artık taşmayacağını ve vatandaşların mağduriyetinin engelleneceğini vurguladı.

2014 yılında 90 km içme suyu, 130 km kanalizasyon şebekesi döşeyen Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, 2015 yılı içerisinde en az 300 km kanalizasyon ve 500 km içme suyu, toplamda 800 km şebeke döşemeyi hedefliyor. ASKİ, daha önce yaklaşık 60 milyon lira keşif bedeli çıkarılan projeleri yapılan açık ihaleler neticesinde 21 milyon liraya mal edecek.

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, "2015 Ocak ayından itibaren emeklerimizin karşılığını almaya başladık. Sarıçam Deresi, bugüne kadar şehrimizin kanayan yarasıydı. Her yağmurda su taşkınları yaşanıyordu. Yaptığımız çalışmalar neticesinde orta ve üst düzey yağmurlarda su sorunları yaşanmayacak, Sarıçam halkı rahat bir nefes alacak. Temel atma törenimizin kapsamındaki proje 800 km’lik projemizin küçük bir dilimi. Hizmetlerimizin devamı gelecek." dedi.

Göreve başladıktan hemen sonra Sarıçam’da yaşanan sel felaketinde 200 evin su altında kaldığını ve canlı hayvanların telef olduğunu söyleyen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ise bitmek bilmeyen sorunun çözülmesinden dolayı Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar’a teşekkür etti.

Dere yatağının daraltılmış olması ve daha sonra inşaat molozlarının dere yatağında birikmesi, kimi zaman da derenin önüne duvar gibi yapıların inşa edilmesi sonucu birçok problemin yaşandığını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ancak ASKİ’nin özverili çalışmaları sayesinde bunların ortadan kalktığını bildirdi. Hüseyin Sözlü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "1 yılda çok iş yaptık ve 4 yılda daha da iyi işler yapacağız. Rehabilitasyon devam ediyor. ASKİ’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin gelirleri artıyor. Hizmet üretme noktasında kaynaksızlık gibi bir mazeretin arkasına sığınmıyorum. Bütçemizin sınırlarını biliyoruz fakat buna rağmen yola çıkıp ne ihtiyaç varsa gideriyoruz. Adanalılar ne istiyorsa gerçekleşecektir. Kimsenin bununla ilgili bir tereddüdü olmasın."