Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bir süre önce temeli atılan ve Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından ıslah çalışması yapılan Bucak Deresi ve Buruk Kanalizasyon Kolektörü yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Bilal Uludağ, yaz sonuna kadar çalışmaların büyük bölümünün tamamlanacağını, çok büyük bir afet olmadıktan sonra artık su taşkınlarının yaşanmayacağını söyledi.

Bilal Uludağ beraberinde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ve ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna ile Islah yapım çalışmaları devam eden Bucak Deresi ve Buruk Kanalizasyon Kolektörünü gezdi. Başkan Uludağ, bugüne kadar her yağmurda taşan Sarıçam Deresi’nin ıslah çalışmalarının ardından artık taşmayacağını ve vatandaşların mağduriyetinin önleneceğini ifade etti.

Başkan Uludağ, "Sarıçam Deresi, bugüne kadar ilçemizin kanayan bir yarasıydı. Her yağmurda su taşkınları oluyordu. ASKİ’nin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde orta ve üst düzey yağmurlarda su taşma sorunları olmayacak. Sarıçam halkı rahat bir nefes alacak. Bu sorunun çözülmesinden dolayı Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar’a teşekkür ediyoruz. Çalışmalar ise hızla ve planlanan şekilde sürüyor.” dedi.