Kayseri Sarıoğlan Belediye Meclisi toplandı. Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız başkanlığında toplanan meclis, gündemdeki 6 maddeyi oyçokluğu ile karara bağladı.

Toplantıya Belediye Meclis üyeleri Nuri Bakır, Yusuf Akbulut, Bahri Aktar, Mehmet Tatlı, Süleyman Ergin, Lütfi Ünsal, Kazım Kavaklı, Arif Gezer, Habil Özkul, Mustafa Savaş, Hakan Cengiz katıldı. Belediye Meclisi, meclis üyesi Arif Gezer’in eski köy mevkiinde bulunan tarlaların satılmasına halktan gelen tepkileri sordu. Bunun üzerine, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız açıklama yaparak, “Bu bölgeyi park, piknik ve dinlenme alanı yapılması için daha önce bir ön çalışma yaptık. Ancak, bu bölgenin birinci sınıf tarım arazisi içinde ve toplulaştırma bölgesi içinde kaldığı ortaya çıktı. Tarım il ve ilçe müdürlükleri, bu bölgenin tarım arazisi olduğundan, piknik, panayır ve mesire alanı gibi bir düzenlemenin kesinlikle yapılamayacağı yönünde kati rapor gönderdi. Bu nedenle, belediyemizde yasalar çerçevesinde çiftçilik yapamayacağından, buranın halkın yararına zaruri olarak satışının yapılarak değerlendirilmesi kararı alındı ve uygulandı” dedi. Belediye Meclisi, 2015 yılı için ek tarife cetvellerini görüştü. Taşınmaz mal alımı konusunda belediye ihale komisyonuna yetki verdi. Belediyeyle bağlanan mahallelere ilişkin köy yerleşik yer ve alanı civarının tespitini kararlaştırdı.

Kilitli parke taşı tesisi eksiklerinin giderilmesi, 2 adet Pazar yeri kurulumu ve muhtelif malzeme alımı işinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan kredi kullanılması, meclis üyeleri arasından bir başkan yardımcısı seçilmesi ve ücretinin belirlenmesi, belediye kum ocağı ve parke tesislerinde kullanılmak üzere 4 adet iş makinesi ve bir adet binek araç alımını oy çokluğu ile kabul etti.