Kayseri'nin Sarız Belediyesi, ilçe merkezine uzak mahallelerden gelen özellikle bayan ve çocuklar için gün içinde kalabilecekleri bir konukevini hizmete açtı

Sarız’ın CHP’li belediye başkanı tarafından hayata geçirilen projeyle, ihtiyaçlarını gidermek için ilçe merkezine gelenler ve gidecek yeri olmayanlar burada konaklayabilecek. Sağlıklı bir ortamda konaklama imkanı sunan Sarız Belediyesi, konukevi projesi ile de örnek oldu. Konukevlerinin ortaya çıkış süreci hakkında bilgi veren Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, Sarız Belediyesi’nin insan odaklı çalışma sisteminin bu fikri gündeme getirdiğini söyledi.

Başkan Eroğlu şunları kaydetti: "Biz 'önce insan önemli' demeseydik, konukevleri diye bir yer olmazdı. Konukevlerinde, ilçemizin her yerleşim yerinden insanlar gelip kalıyor. Konukevlerimizin hiçbir siyasi amacı yok. Sadece insani amaca hizmet etmek için oluşturulmuş bir yer. Bu zamana kadar birbirleriyle hiç benzeşmeyen yapıda onlarca kişi geldi geçti konukevlerinden. Bu çok önemli ve sosyal yardımlaşma adına örnek olacak bir gerçek. Özellikle bayanlar için çok önemli. Vatandaşlarımız ayrıca hiçbir ücret ödemeden konakladığı konukevlerinde, onlara hizmet eden bir bayan görevli de bulunmaktadır."