EBB Başkanı Sekmen, Müceldili Konağı'nda düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında yeni imar nazım planı ile diğer proje ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sekmen, modern şehirlerin Anayasası olarak bilinen 1/5000 ölçekli imar planının meclis gündeminde olduğunu ifade etti. Başkan Sekmen, hafta içerisinde yeni imar planının meclisten geçeceğine belirterek, ”Erzurum yeni bir imar nazım planına kavuşmuş olacak. 1/5000 ölçekli planla birlikte şehir merkezini ihya edeceğiz. Yeni konutlar yapılacak. Tarihi sit alanları korunacak. Modern ve güzel bir şehrin inşasını başlatacağız. Ayrıca Kale Çevresi'nden başlayarak 960 dönüm alanda da Koruma İmar Planı yapıyoruz. Amacımız şehrin tarihi, kültürel dokusunu koruma altına almak.” dedi.

'YENİ KIŞ SPORLARI TESİSLERİ YAPILACAK'

2019 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyadları (EYOF)'nın Erzurum'a verildiğini de hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı bu amaçla şehri yeni sportif tesislerin yapılacağını söyledi. Sekmen, yeni tesisler ile birlikte yapılacak EYOF yarışları için yeni milli sporcuların da yetiştirileceğine dikkat çekerek,”EYOF'u kazandık. EYOF için sadece tesis yapmayacağız. Bu uluslararası organizasyonda yarışıp başarılı olacak sporcu gençleri de yetiştireceği. Malumunuz EYOF, 2011'de Erzurum'da düzenlenen Uluslararası Kış Oyunları'nın bir üst klasmanı” diye konuştu.

'NEW CİTY'DEKİ SORUMLULAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'

Yapımı yılan hikayesine dönen ve bin 40 kişinin mağdur edildiği New City konut projesiyle ilgili olarak da Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekleyen Sekmen, ”Hukuka bağlıyız. Geçen Haziran ayında İçişleri Bakanlığı'ndan müfettişler gelip konuyla ilgili rapor hazırladı. O raporu henüz görmedik. Büyükşehir Belediyesi olarak da biz Cumhuriyet Başsavcılığı'na New City projesinde yaşanan olumsuzluklarla ilgili olarak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduk.”