Aralarında farklı halk ve inanç mensuplarını bulunduran Şemikan Halkları Birliği, Midyat Belediye Başkan Vekili Nezir Ağırman'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Midyat'ta faaliyet gösteren ve içerisinde Ezidi, Hristiyan ve Müslüman inançlarla beraber Süryani, Kürt ve Arap halklarını bulunduran Şemikan Halkları Birliği eş başkanları Hasan Ağırman ve Bozo Bilal Acar ile beraberindeki kalabalık heye, Belediye Başkan Vekili Nezir Ağırman'ı makamında ziyaret etti. İlçedeki alt yapı, sosyal ve toplumsal sorunların çözümü ile ilgili konuşmaların geçtiği ziyarette, Birliğin Eş Başkanı Acar, Midyat'ın kozmopolitik yapısına, farklı inançlara ve halklara mensup insanların yüzyıllardır bir arada yaşadığına dikkat çekerek şöyle konuştu; "Bizler farklılıkları zenginlik olarak gören bir kültürde yetiştik. Bu yüzden bu topraklarda var olan ve yüzyılları aşan birlikte dostça, kardeşçe yaşam geleneğini daha da güçlendirmek istiyoruz. Aramızda çeşitli halk ve inançlara mensup dostlarımız ve kardeşlerimiz var. Bu birlikteliğimizin devamını diliyor ve çabalıyoruz.” dedi.

Türkiye'nin ilk kadın belediye başkanı Zekiye Midyat'ın Şemikan aşiretinden olduğunu vurgulayan Acar, Midyat'ta kamusal ve sosyal alanlarda kadınların daha rahat ve özgür hareket edebilmeleri için belediyenin daha fazla çalışması gerektiğini dile getirdi. Acar, "Kadınların haklarını bilmesi ve bunun korunması konusunda belediyemize büyük görevler düşmektedir. Kadınların kendilerini daha özgür ve özgüvende hissetmeleri için belediye olarak çeşitli projeler ve etkinlikler düzenlenmeli. Onların özgür yaşam alanlarını daha da genişletmeli ve bunu hep beraber sürdürülmesi gerekir." şeklinde konuşmasını bitirdi.

Şemikan Halkları Birliği'nin ziyaretlerinden memnuniyetini dile getiren Başkan Vekili Ağırman ise "Midyat'ta farklılıkların daha özgür ve rahat yaşayabilmeleri için belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Ayrıca kadınların ilçemizde kamusal ve sosyal hizmetlerden en iyi şekilde yararlanması için de var olan sorunlara en kısa zamanda çözüm getirmek için gerekli çalışmalar yapılacaktır.” dedi.

Samimi bir ortamda geçen ziyaretin ardından başkan vekili Nezir Ağırman, nezaket ziyaretinde bulunan heyetle hatıra fotoğrafı çekti.
Daha sonra heyet, Belediye Başkan Yardımcılığına yeni atanan Ali Şahin’i de ziyaret edip, yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu.