Seyhan Belediyesi, bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili olarak Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borcu olup yapılandırma yapan vatandaşları taksitlerini ödemeleri konusunda uyardı.

Yapılandırma yapan vatandaşların borcunun ilk taksitini ay sonuna kadar yatırması gerektiği bildirilen, açıklamada ayın son gününün hafta sonuna gelmesinden dolayı sürenin 2 Şubat Pazartesi sona ereceği bildirildi.

Seyhan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; "Halk arasında 'Torba Yasa' olarak bilinen İş Kanunu, Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde ve Bazı Alacakların Yapılandırılmasıyla İlgili Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından yapılandırma yapan vatandaşların ay sonuna kadar ilk taksitlerini yatırmaları gerekmektedir. Ayın son gününün hafta sonuna gelmesinden dolayı ödemeler 2 şubat 2015 Pazartesi günün mesai bitimine kadar yapılabilecek. Yine vatandaşların mağdur olmamaları için veznelerimiz hafta sonu açık olacaktır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, vatandaşların 1 yıl içerisinde 2 defa ödeme yapmamaları durumunda yapılandırmalarının iptal olacağı ve tekrar eski borçlarını ödemek zorunda kalacağı belirtildi.