Silifke Belediyesi yeşil alanları, parkları, kavşakları ve refüjleri, mevsime dayanıklı çiçeklerle güzelleştirmeye devam ederken, saksı ile çiçeğini kendi atölye ve serasında üretmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Mustafa Turgut, doğayı kirleten atıkları geri dönüşümle yeniden kullanıma kazandırma çalışmalarını ilçe merkezi ve mahallelere uygulayacaklarını belirtti.

Silifke Belediyesi, şehir merkezi ve mahallelerdeki parklarda yaptığı estetik çiçeklendirme çalışmalarıyla, vatandaşların beğenisini toplamaya devam ediyor. Parklarda spor yapan genç yaşlı herkes, lastikten üretilen saksı ile birbirinden çeşitli çiçekleri büyük bir beğeniyle izliyor. Dolmuş, kamyon ve araba lastiklerini değerlendirerek, bu malzemeleri çiçekliğe dönüştüren belediye ekipleri, yeşil alanları çiçek desenleriyle süsleyip, ilçenin doğal yapısına ayrı bir görüntü kavuşturuyor.

"ARTIK HAR VURUP HARMAN SAVURMAK YOK"

Silifke Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, şunları ifade etti: "Artık har vurup harman savurmanın zamanı geçti. Belediyeler yan gelip yatmak için değil, bulunduğu ilçenin gelişmesine, kalkınmasına ve insanlığa hizmet etmek için vardır.
Bugüne kadar olduğumuz yerde sayma anlayışını bir kenara bırakıp, gelecek nesillerimize hangi hizmeti en iyi şekilde aktarabiliriz, onların rahatlığını daha iyi nasıl sağlarız bunu düşünmeliyiz. Biz geleceğimize nasıl ışık tutarsak, evlatlarımız, yeni yetişen neslimiz de ona göre hedef belirler. Ama öncelikli olarak bizim pozitif çalışmalarımızı, materyallerimizi ve enerjimizi doğru yönde harcamamız gerekiyor. Bunun için öncelikle ilçemizin, mahallelerimizin ve şehrimizin dört bir yanının çevre kirliliğinden, kötü görüntülerden, gürültü kirliliğinden ve atık maddelerden kurtulması gerekiyor.

İşte Silifke Belediyesi olarak araba lastiklerini, atölyelerimizde geri dönüşüme kazandırarak çiçek saksısı haline getiriyoruz. Birbirinden değişik çiçekleri de kendi seramızda üretmeye devam ediyoruz. Bunlar da güzel görüntüler oluşturuyor ve halkımız bu hizmetleri yakından takip ediyor. Şehir merkezimiz başta olmak üzere birçok mahallemizde park ve yeşil alanlarımızı tamamen kendi çalışmalarımız ve değişik projelerimizle güzelleştiriyoruz. Ekiplerimiz mevsime dayanıklı çiçekleri ve bu çiçeklerin etrafına boyalı taşları döşeyerek, otantik bir görüntü oluşturuyorlar. Aynı zamanda bu çiçekliklerin etrafını kendi üretmekte olduğumuz ağaç çitlerle koruma altına alıyor, çeşitli araçların lastik ve cantlarını boyama yaparak çiçeklik olarak kullanıyoruz. Burada hem tasarruf hem de elimizdeki doğal malzemeleri kullanmış oluyoruz.

Ayrıca parklarımızda yer alan çiçekliklerin, fidanların ve yeşil alanlarımızın temizlik, bakım, sulama ve gübreleme faaliyetlerini de düzenli bir şekilde yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle refüj ve parklardaki dikim yapılan yeşil alanları ve çiçeklikleri korumaya özen göstermelerini istiyoruz."