Mersin Silifke Belediyesi tarafından yapılan toplu açılış töreni ile; modern nikah salonu, gençlik, kültür ve sanat merkezi, belediye düğün salonu, çocuk parkları, sosyal faaliyet alanlarının kurdelesi kesildi.
Programın açılış konuşmasını Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, yıllardan bu yana Silifke’nin üzerine adeta bir ölü toprağı serpildiğini ifade ederek, "Biz bu ölü toprağını yeni bir yönetim ve yeni bir bakış açısıyla değiştireceğiz ve değiştirmeye başladık. Bugün burada açılışlarını gerçekleştirdiğimiz alanlar sosyal alanlardır. En çok önemsediğimiz de geleceğimiz olan gençlerimize yapılan bu kültürel hizmetlerdir. Şuanda halk eğitim merkezi işbirliğinde 700'‘ün üzerinde öğrenciye ücretsiz hizmet vermekteyiz. Bunun yanı sıra kültür ve mesleki kurslarda yine devam etmektedir." dedi.

Açılışta konuşan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin’de hunharca öldürülen Özgecan Aslan için Silifke’de bir köşe açılmasını ve o genç kızın burada da yaşatılmasını istediğini söyledi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise insanların farklılıklarını bir değer, bir marifet olarak görüp o değerlerden faydalanmanın yollarının bulunmasının böylesine güzel işler çıkartacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve içerdeki kursiyerler ziyaret edildi.
Açılış sonrasında kursiyerleri gezen protokol üyeleri kursiyerler tarafından sevgiyle karşılandı.Engelli öğrencilerin folklor öğrendiği bir sınıfa giren protokol üyeleri, öğrencilerle sohbet etti ardından engelli bir öğrenci şarkı söyledi ve festivalde sahne almak istediğini kaydetti.
Ardından gitar eğitim görülen bir sınıfa geçildi. Burada eline gitarı alan İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, çocukken bir enstrüman çalmayı çok istediğini fakat buna imkanlarının bulunmadığını, annesinin dikiş makinesi sesi ile uyandığı günleri çok sık hatırladığını belirtip anılarını paylaştı.

Açılışa CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyigit, CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve davetliler katıldı.