Silifke Belediyesi, yaz aylarında yoğun bir şekilde kullanılan çocuk parklarını bakıma aldı. Park bakımlarının yanı sıra ilçede bulunan sosyal alanlarda, boyama ve temizlik çalışmalarıyla güzelleştiriliyor.

İlçede çocuklara yeni park ve oyun alanları kazandırmaya devam eden Silifke Belediyesi, mevcutta kullanılan oyun yerlerinin de bakım işlemini gerçekleştiriyor. Yeni yapılan çocuk parklarının zeminlerine kauçuk döşeyen ekipler, böylece parklarda oynayan çocuklarında düşmelerine karşı önlem almış oluyor.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut yaptığı açıklamada "Parklardaki çimlerin, fidan ve süs bitkilerinin kurumaması için otomatik sulama sistemi yapıyoruz. Yıllardır parklarda yaşanan susuzluk sorununu şehir merkezimizde çözmüş durumdayız. Bu yaz sezonuna en iyi şekilde hazırlandık. Ekiplerimiz düzenli bir şekilde kontrollerini ve çalışmalarını sürdürüyor.
Ayrıca yoğun ilgi gören fakat kullanılamayacak hale gelen bütün çocuk parklarına ve oturma gruplarına bakım yapıyoruz. Her mahalleye park ve oyun alanları kazandırmaya devam edeceğiz. Bunun yanında sosyal etkinliklerin rahatça yapılabileceği semt sahalarını da mahallelerimize kazandırmayı planlıyoruz. Mevcut alanlarımızın zemin boyamaları, çevre tel onarımları tamamlandı. Ayrıca yeşil alanların sulanması, çim biçimi, ağaçların budanması, parkların temizlik, tamir, bakım ve boyanması belediyemiz personelleri tarafından aksatılmadan yapılmaktadır" dedi.