Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Akdeniz, yönetim kurulu üyeleri ve yaklaşık 30 mahalle muhtarı Belediye Başkanı Mustafa Turgut’u makamında ziyaret ederek, mahalle arasındaki yollara bir an önce bakım yapılmasını istedi.

Cuma günlerini muhtarlara ayıran Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Silifke Muhtarlar Derneği üyesi muhtarların sorunlarını dinledi. Muhtarlar adına konuşan Başkan Hayati Akdeniz, "Silifke’mizin 88 mahallesi var. Belediye olarak her mahallenin isteğini anında yapamayabilirsiniz ama bizler acil olarak mahalle arası yolların bakım onarım ve asfaltının yapılmasını istiyoruz. Malum özellikle yüksek kesimdeki mahallelerimize aşırı kar ve yağmur yağışı oldu. Bu nedenle yollarda asfalt kalmadı. Tüm muhtar arkadaşlarımızın isteği yollarımızın bir an önce yapılmasıdır." dedi. Akdeniz, ayrıca mahalle muhtarlarına destek vermelerini istedi.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Turgut, "Sizleri böyle birlikte kalabalık olarak görmekten mutlu oldum. Muhtarlarımızı yapılan yasalarla pasifize etmeye çalışıyorlar. Bizler sizlere her zaman destek olmaya hazırız." şeklinde konuştu. Muhtarların kendileri için önemli olduğunu kaydeden Başkan Turgut, sözlerine şöyle devam etti: "Büyükşehir Yasası ile birlikte birçok beldede bir belediye ve 10’larca muhtarlık varken şu an bu rakam bire düşürüldü. Bir muhtar büyük bir bölgenin sorunu için uğraşmak zorunda kalıyor. Elinizde yetkiler olmasa bile vatandaş önce sizleri biliyor."

Asfalt ve parke taşı ihalelerini yaptıklarını yakın zamanda havaların iyileşmesiyle çalışmalara hız vereceklerinin altını çizen Başkan Turgut, "Büyükşehir Yasası'yla birlikte Belediyenin araç ve gereçleri Büyükşehir Belediyesine devredilmiş. Elimizde neredeyse hurdaya ayrılmış araçlarla hizmet üretmeye çalışıyoruz. Şuan bazı bölgelerde çalışmalarımız devam ediyor ama önümüzdeki süreçte daha hızlı bir şekilde öncelik sırasına göre mahallelerimizin ara yollarının asfalt, parke ve bakım onarımını yapacağız." açıklamasında bulundu.

Silifke’de iki ayrı Muhtarlar Derneği olduğunu, muhtarların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini belirten Turgut, "Muhtarlarımızın birlik ve beraberliklerini korumasını istiyoruz. Biz Belediye olarak her iki derneğimize aynı mesafedeyiz." ifadesini kullandı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Akdeniz, Silifke Muhtarlar Derneği olarak diğer dernek yöneticileri ile hiçbir sorunları olmadığını, istedikleri taktirde birleşebileceklerini söyledi.
Türkiye Muhtarlar Federasyonu'na muhtarların boşu boşuna aylık ödediklerini, Federasyonun Silifke için hiçbir getirisinin olmadığını öne süren Akdeniz, "Biz Silifke Muhtarlar Derneği olarak mart ayı içinde genel kurul yapacağız. Diğer dernekteki arkadaşlarımız isterse derneğime gelip üye olabilirler. Hatta başkan adayı olup seçildikleri takdirde başkanlık yapabilirler." diye konuştu.