Kayseri'nin Talas KaymakamlıĞı'n dan Türkiye’nin 3. kadın valisi olarak Sinop’a atanan Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop’a gelerek görevine başladı. Özata, "Türkiye’nin en mutlu şehrine vali olmaktan mutluyum." dedi.

Vali Yasemin Özata Çetinkaya, için valilik önünde karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreninin ardından makama geçen Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya burada gazetecilere yaptıĞı açıklamada, "19 yıllık devam eden Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı görevlerinden sonra Sinop'a terfiyen Vali olarak atanarak geldim. Sinop valilik görevi olarak benim için ilk oldu. Dolayısıyla da her zaman bu özel ve önemli yerini Sinop bende koruyacak diye düşünüyorum.” dedi. Kendisinin Sinop’a atanan 40. Vali ancak ilk bayan valisi olduğunu hatırlatan Yasemin Özata Çetinkaya, “Umarım bu ilkler hem Sinop için hem benim için hayırlara vesile olur." şeklinde konuştu.

“UMARIN SiNOP’UN MUTLULUĞUNA MUTLULUK KATARIZ”

Sinop’a ilk defa geldiğini kaydeden Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, “Sinop'u bilen ve görenlerin anlattığı kadarıyla oldukça mutlu, huzurlu güzel bir ilimiz. Bu anlamda böylesine güzel bir ilimizde Türkiye’nin en mutlu şehrine Vali olarak önemli bir göreve atanmış olmaktan ve bu şekilde başlamış olmaktan çok mutluyum, gururluyum. Sinop, Türkiye'nin en mutlu ili olarak biliniyor. Umarım burada bulunduğumuz süre içerisinde yaptığım çalışmalar sonucunda Sinop'un bu mutluluğuna biz de biraz daha mutluluk katarak, daha mutlu bir Sinop bırakarak bir gün buradan ayrılırız. Çalıştığımız süre içerisinde hem Sinop'un mutluluğundan istifade ederek kendi mutluluğumuza mutluluk katmak, hem de bir gün gelip buradan ayrılırken Sinop'un mutluluğuna mutluluk katarak şu anda bulduğumuzdan daha güzel, daha mutlu bir Sinop bırakırız." dedi.