Şanlıurfa'nın Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, kırsal alandaki mahalle ve ilçe merkezinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Başkan Yılmaz, ilçeye 40 kilometre mesafede bulunan Kapıkaya ile Yeditaş mahallelerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımına başlanan beton grup yolu çalışmalarını inceledi. Siverek Belediye Meclis Üyesi Nuri Bozdağ ve Kapıkaya mahalle muhtarı Sefer Delibaş'ın da katıldığı grup yolundaki inceleme sonrası Başkan Yılmaz, mahalle sakinleriyle de bir araya gelerek sohbet etti.

Belediye Başkanı Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün Kapıkaya ile Yeditaş mahallemizi Siverek-Çermik devlet yoluna bağlayan yol yapımını denetlemek, yerinde görmek ve incelemek amacıyla gelmiş bulunuyoruz. Bu yolun yapımı için mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü yıllardır kangren haline gelmiş. Mahalle sakinlerinin beklentileri geç de olsa yerine gelmiş oluyor. Çok güzel bir yol yapılıyor, 6 metre genişliğinde. İleride de birer metre yolun yan taraflarına destek olarak ilave yapılacak ve yol halkımızın hizmetine sunulmuş olacak. Büyükşehir Belediyemiz Fen İşleri Daire Başkanlığının yapmış olduğu bu çalışma nedeniyle ben kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

Yolun 8,5 kilometre uzunluğunda olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, yolun bitmesi ile Narlıkaya, Yeditaş ve Kapıkaya üzerinden Çermik karayolunun birleşeceğini vurguladı.
Yılmaz, daha sonra ilçe merkezinde yapımı devam eden alanlardaki çalışmaları inceleyerek birim amirleri ve çalışanlardan bilgi aldı.