Mersin merkez Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, genişliği 15 metrenin üzerindeki sokak ve caddelerin temizliğinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını duyurdu.

Belediyenin açıklamasında, genişliği 15 metre ve üzeri yolların temizlik (süpürme) hizmetlerinin şubat ayı itibariyle Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı belirtilerek bu yollardaki çöp konteynırlarının ise Akdeniz Belediyesi’nce boşaltılacağı ifade edildi.

İlçe sınırları içindeki bütün cadde ve sokakların daha önceden Akdeniz Belediyesi tarafından temizlendiği belirtilen açıklamada, yürürlükteki yasalar ve Büyükşehir Meclisi’nce alınan kararlar doğrultusunda, genişliği 15 metre ve üzerinde olan yollarda temizlik hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi’nce verilmeye başlandığı vurgulandı. Genişliği 15 metrenin altında olan sokakların temizliğinin yine ilçe belediyesi tarafından yapılacağı kaydedilen açıklamada, bu yetki ve sorumluluk paylaşımına ilişkin bilgilendirme broşürlerinin de mahallelerde dağıtıldığı belirtildi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, gerek sokak temizliği ve gerekse çöplerin bertaraf edilmesi konusunda herhangi bir zafiyete izin vermeyeceklerini dile getirerek halk sağlığını tehdit edecek bir olumsuzluğun yaşanmaması için ekiplerin özverili bir çalışma sergilemeye devam edeceklerinin altını çizdi.
5216 ve 6360 Sayılı Kanunlar ve gerekse Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararlar doğrultusunda, ana caddelerde temizlik hizmetlerine ilişkin yetki ve görevlerinin kalmadığını kaydeden Türk, “Bu nedenle bu yılın Şubat ayından itibaren ana caddelerde temizlik hizmetlerini yapmıyoruz. Temizlik hizmetlerinin halen bizim tarafımızdan yapıldığını düşünen yurttaşlarımız, doğal olarak cadde ve yolların temizliği konusunda yaşanan sıkıntıları bize iletiyorlar. Bu geçiş sürecinde birkaç ay boyunca bazı eksiklikler yaşanabilir. Bizler de iletilen şikâyetleri Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkililerine aktarıyoruz. Bu eksikliklerin kısa süre sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüleceğini umuyoruz.” diye konuştu.