Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan Sorgun, Kum Mevkii ve Hatıplar nazım ve uygulama imar planları, Manavgat Belediyesi'nde askıya çıktı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, askıya çıkan planlarla ilgili Atatürk Kültür Merkezi'nde bilgilendirme yaptı.

Side Turizm Alanı ve Oymapınar Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Kapsamında, Side Turizm Alanı (Sorgun Kesimi) 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu, Manavgat 2. Etap Sorgun Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Nazım ve Uygulama İmar Planı ile Manavgat 3. Etap Hatıplar Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Nazım ve Uygulama İmar Planları 12 Şubat 2015 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca onaylanarak 17 Şubat itibarıyla Manavgat Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nde askıya çıkarıldı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı Oytun Eylem Doğmuş ve Belediye Plan Proje Müdürü Özgür Karasoy ile belediye mimarlarından Eşref Yazan konuşmacı olarak katıldığı toplantıyla plan bilgilendirilmesi yapıldı.

Toplantıya muhtarlar, turizm yatırımcıları, müteahhitler, emlakçılar, mimarlar, inşaat mühendisleri, yapı denetimciler ve bölge halkları katıldı. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bakanlıkça onaylanarak askıya çıkarılan planları ve detaylarını halkla birlikte paylaşmak, halktan gelen soruları almak amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Planların zorlu süreçten geçerek onayladığını dile getiren Sözen, belediye ekiplerinin özveriyle çalıştığını, çağdaşlaşma yolunda hızlı adımlar atan kentlerde plan çalışmalarının çok önemli olduğunun altını çizdi. Sözen, kentin gelişimine zarar vermemek adına plan süreçlerinin titizlikle takip edilmesi gerektiğini kaydetti. Uzun süredir emek verdikleri bir sürecin neticelenmesinin keyfini ve detaylarını hep beraber paylaşmak için bir araya geldiklerini belirten Sözen, büyüyen kentlerde çağdaşlaşma yolunda hızlı adımlar atılan kentlerde plan çalışmaları son derece ifade etti. Bu süreçlerin doğru takip edilmesi kentin doğru şekillenmesi için gerekli olduğuna dikkat çeken Sözen, kentin uzun vadedeki gelişimine zarar vermemek adına, bu plan çalışmalarından vatandaşların da olumsuz etkilenmemeleri adına çok detaylı çalışılması gerekli olduğunu vurguladı. Sözen, şu bilgileri verdi:"İlk göreve geldiğimizde 2009'da mahkeme kararı ile iptal edilen bu bölgenin çalışması bugüne kadar devam etti. Sorgun bölgesi Kum mevki ve Hatıplar bölgelerinin plan çalışmaları uzun süredir devam etmekteydi. Bakanlık nezdinteki dostlarla müşterek yürüyen bir süreçti. Planın iptal edilmesiyle 2011’in 4. ayında bu çalışmaya yeniden start verilmişti. Çalışmalar kapsamında turizm merkezi dışında kalan Manavgat’ın 1. etap merkez bölgesi 1/5000’lik 1/1000’lik ölçekli ilave revizyon nazım uygulama imar planı, 2013’ün 3. ayı itibarıyla İller Bankası’nca onaylanarak askıya çıkarılmıştır. Plana yapılan itirazların değerlendirme süreci sonunda da 2013’ün 5. ayında da meclis kararıyla neticeye götürülmüştür."

Turizm merkezleri içinde yer alan plan çalışmalarının ikinci ve üçüncü etabını kapsayan sorgun Kum mevkii ve Hatıplar bölgeleri revizyon imar planı teklifleri iller bankasınca 2012 yılının 8. ayı itibarıyla bakanlığına gönderildiğini anlatan Sözen, Kültür ve Turizm Bakanlığının plan inceleme sürecinde çok titiz bir çalışma götürüldüğünü, belediyenin donanımlı ekibinin müşterek ve titiz çalışmalarıyla tekrar bakanlığa sunulma noktasına getirildiğini belirtti.

Kentin geleceğinin belirleneceği olan Kum Mevki’nin de bu çalışmalar kapsamına girdiğini dile getiren Başkan Sözen şunları kaydetti: "Bu plan çalışması yapılırken ilk etapta düşünülen çok uzun vadede bölgenin geleceğini düşünürken, aynı zamanda da bu plandan etkilenecek hemşehrilerimizin bu süreyi en az hasarla atlatabilmelerini sağlamak ve bölgeye değer katmasıdır. Bu plan çalışması yapılan bölge özellikle Kum yolunun batı tarafındaki bölge özellikle boğaz dediğimiz ırmağın denize döküldüğü yere kadar kentin yeniden şekillendirileceği, kent için gerçek anlamda vizyon teşkil edecek bir bölgenin de çalışmasıdır. Her zaman ifade ettiğimiz vizyon projelerin hayata geçmesi ve kentin yeni yüzü olmasını hayal ettiğimiz bölgedir burası. Yine aynı bölgenin devamı olan Kızılağaç bölgesindeki çalışmalarımız da sürüyor. Kurum görüşleri sürecindeyiz. İlk fırsatta da oranın plan çalışmasıyla ilgili ihale sürecini neticeye götürüp orada da hızlı bir şekilde çalışmaları tamamlayacağız."