Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Kozanlı muhtarlarla istişare toplantısında bir araya geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, MHP Adana Milletvekili adayları, kırsal mahalle muhtarları ve merkez mahalle muhtarlarının katıldığı toplantı SODES Düşler Alemi'nde gerçekleştirildi.
30 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan belediyecilik hizmetleri hakkında bilgi veren Sözlü ve Öztürk, muhtarların taleplerini ve sorunlarını dinleyerek görüş alışverişinde bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Adana Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülen çalışmaların kırsal ve merkez mahallelerde muhtarların istekleri doğrultusunda yerine getirildiğini dile getirdi. Başkan Öztürk, "Sayın Sözlü yaş olarak benden küçük olabilir ama kendisi benim siyasi olarak kanaat önderimdir. Sayın Sözlü ve ilçe belediyelerimiz ile birlikte 30 Mart seçimlerinden bu yana Büyükşehir Yasası'nın zorluklarını çekiyoruz. Belediye başkanları olarak hizmet noktasında bahane üretmeden, kısıtlı bütçelerimizle en ücra noktalara kadar hizmet ulaştırmaya çalışıyoruz. Şimdiki Cumhurbaşkanı geceden sabaha yeni Büyükşehir Yasası'nı bizlerin kucağına bir bomba gibi bırakmıştır. Hükümetin Güneydoğu’daki oyları almak için PKK ile yaptığı pazarlıklar sonucunda çıkardığı Büyükşehir Yasası burada bizleri perişan etmiştir." dedi.

MHP Adana Milletvekili adayları Veteriner Hekim Ali Demir ve Dr. Burak Yiğenoğlu yaptıkları konuşmalarda, 7 Haziran genel seçimlerinin zor bir süreçten geçen ülkemizin kaderini belirleyeceği vurgusunu yaptılar.

'RİYAKARLARIN SİYASETİNE KOZAN DUR DEMEZSE MEMLEKETTE KİMSE DUR DİYEMEZ'

7 Haziran genel seçimlerine ve siyasi gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kozan’ın Türk milliyetçiliğinin kalesi olduğunu vurguladı.

Başkan Sözlü, şunları söyledi: "Kozan, Cumhuriyet kurulurken Osmanlı’nın zor zamanlarında en ağır bedeli ödeyen ataların ecdadların yurdudur. Bu devletin omurgasında ecdadımızın canı, kanı vardır. Güneydoğusu PKK’ya devredilen Türkiye, 7 Haziran’da çok önemli bir seçime gitmektedir. Şerefli Türk Ordusunun Genelkurmay Başkanına terörist muamelesi yapan bu hükümet 13 yılda, vatanımıza 100 yılda verilemeyecek zararı, tahribatı vermiştir. Ülkemizin kazanımları PKK’ya, PYD’ye peşkeş çekilmektedir. Sayın Başbakan’ın Kobani’ye selam olsun dediği yerde PYD, PKK’nın Suriye kolu olarak hükümetin kanatları altında güçlenmiştir. İç Güvenlik Yasası, molotof atanlara değil, Türkiye’yi peşkeş çektiklerinde direnirsek diye bizim gibi vatan evlatlarına karşı kullanılmak üzere çıkarılmıştır. Kendi evlatlarımız için duyduğumuz endişeyi, korkuyu memleket toprakları için de duymuyorsak kendi milliyetçiliğimizden şüpheye düşmeliyiz. Bu sözlerimi bir Türk evladının, memleket çocuğunun yakarışı olarak kabul edin. 7 Haziran seçimleri testi kırılmadan tedbir almak için son dönemeçtir. Adana’ya hakim olan Türkmen ruhunun mayasının kaynağı Kozan’dır. Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz arasında büyük bir işbirliği vardır. Belediyelerimizin ve parti teşkilatımızın tek gayesi milletimizin menfaatleri doğrultusunda hizmet üretmektir."

Adana Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Kozan’da yürüttüğü çalışmalara da değinen Başkan Sözlü, Göller Yaylasında başlatılan içme suyu projesi ve yol çalışmaları hakkında da detaylı bilgi verdi.

İstişare toplantısı merkez ve kırsal mahalle muhtarların mikrofon alarak sorunlarını, isteklerini ve belediye hizmetlerine dair tespitlerini dile getirmesinin ardından sona erdi.