Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, suyun tasarruflu kullanılması konusunda vatandaşları uyardı. Şehir genelinde bazı bölgelerdeki yüksek katlı binalara içme suyunun yeteri kadar ulaşmaması üzerine Çalışkan bir açıklama yaptı.

Suyun tasarruflu kullanılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Çalışkan, şunları kaydetti: “Son günlerde şebeke suyunun, ilimizde bazı binaların yüksek katlarına yeteri kadar ulaşmadığı görülmektedir. Bilindiği gibi şehrimizin ihtiyacı olan suyu kuyulardan çıkarmaktayız. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz'ün yapmış olduğu araştırmalar neticesinde, yer altı su seviyesinde ciddi düşüş olduğu tespit edilmiştir. Özellikle tarımsal sulamanın yoğunlaşması nedeniyle yer altı sularında hissedilir bir düşüş yaşanmaktadır. Diğer yandan yaz aylarında artan nüfusa bağlı olarak, su kullanımında da bir artış yaşanmaktadır. Bu durum ise suyun basıncının düşmesine neden olmaktadır. Yaşanan bu geçici sorunun çözümüne yönelik, ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyorlar. En kısa sürede yaşanan su sıkıntısını çözüme kavuşturacağız. Geçtiğimiz günlerde Akdeniz’de meydana gelen deprem, hafif şiddette ilimizde de hissedilmiştir. Fay hatlarındaki hareketliliğin yer altı su seviyesini etkilediğini düşünmekteyiz. Ekiplerimiz, bu hususta araştırmalarına devam ediyorlar.”

Başkan Ertuğrul Çalışkan, su tasarrufunun önemine de dikkat çekerek, "Zaman zaman su konusunda çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. Bu noktada üzerimize önemli sorumluluklar düşüyor. Şartlar ne olursa olsun bu şehirde yaşayan bizlerin, suyu israf etmeden tasarruflu kullanmamız gerekmektedir." dedi.