Erzurum merkez Yakutiye ilçe Belediyesi tarafından yürütülen çalışma ile tarihi Cennet Çeşme Sokak yenileniyor. 3,6 milyon TL bedel ödenerek yıkılan dükkanların ardından cadde genişletilecek, aynı zamanda Boyahane Camii ile Hamamı da gün yüzüne çıkarılacak.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Cennet Sokağı'nın yeniden düzenleneceğini, Mumcu Caddesi'ne bağlanan ara sokakta da kot çalışmasıyla çevre düzenlemesi yapılacağını belirtti. Korkut, küçük ve birbirine geçmiş sokakların şehri çirkinleştirdiğini kaydederek, "Gelecek vizyonu taşımayan yapılaşmalar şimdi ve gelecekte şehrin önünde engel oluşturmaktadır. Biz, kargacık burgacık kurulan daracık sokakları yeniden ele alıyoruz. Cennet Çeşme Sokak bunlardan biri. Öncelikle barakaları yıkarak yolu genişlettik. Yolun devamı, yani Mumcu Caddesi'ne devam eden kısımda da kot çalışması yapacağız. Daha düzenli trafik için çalışma yapıyoruz. Yakın zamanda burada daha kullanışlı, düzenli bir sokak ortaya çıkacak. Çevre rahatlayacak." dedi.

Cennet Çeşme Sokak, baraka şeklinde dükkanlar ile adeta keşmekeşi andıran görüntüden Yakutiye Belediyesi'nin kamulaştırmalarıyla kurtarılmıştı. Cennet Çeşme Sokak'ta bulunan eski ve metruk yapılar 3,6 milyon lira kamulaştırma bedeli ödenerek yıkıldı. Yıkımla birlikte 400 yıllık Boyahane Camii ve Hamamı da gün yüzüne çıkarılmış oldu. Belediye Başkanı Ali Korkut, "Bu bedeller geçmişte yanlış zihniyetle kurulmuş yapılar için havaya ödenen paralardır. Oysa gelecek vizyonu taşıyan yapılaşmalar ile bu tür yanlışlar önlenebilir. Tarihi eserleri gün yüzüne çıkaracak, daracık sokakları genişletecek daha çok çalışmamız olacak. Vizyonumuz ve misyonumuz daha güzel bir Yakutiye yolunda adımları sürdürmektir." şeklinde konuştu.

Bir parseli kamu kuruluşuna, 1 parseli yardım derneğine ait olmak üzere toplam 21 şahsın yeri mahkeme tarafından belirlenen bedel üzerinden 3 milyon lirası arsa, toplamda arsa ve enkaz 3 milyon 611 TL ödenerek kamulaştırıldı.