Kars merkez Faik Bey Caddesini Belediye Başkanlığına bağlayan Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi (GAMP) asfaltlandı. Cadde tarihi yapıları ve kafeleri ile turistlerin uğrak yeri olma özelliğine sahip.

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, tarihi yapılar, kafeler ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağının bulunduğu caddenin asfaltlanmasını basın mensuplarıyla yerinde inceledi. Mevcut Parke taşlar üzerine asfaltın döküldüğü caddenin kaldırımları da onarıldı. Basın mensuplarına çalışmaları değerlendiren Başkan Yardımcısı Yenice, 2015 yılı için ilk etapta 6 km asfalt çalışması yapacaklarını kamu oyu ile paylaştıklarını, gelinen noktada 8 km çalışma yaptıklarını söyledi. Yenice, "Asfalt çalışmalarımızda, kenar mahallelerden başlayarak bugüne kadar 8 km'yi tamamlamış bulunuyoruz. Hedefimiz 20 km'nin üzerine çıkmaktır. Hafta sonu Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesinde çalışma yaptık. Daha önceki gün Fırat Sokak ve Subatan yolu tamamlandı. İl Tarım yolunda çalışmalar başlıyor. Bizim amacımız önce alt yapı çalışmaları yapılsın, KARAGAZ, elektirk, telekom çalışmaları yapılsın ve tekrar asfaltı kırıp dökmeme adına çalışma yürütüyoruz. Daha sonra sokaklara kilit parke taş döşenecektir. Gücümüzün yettiği ölçüde imkanlar nispetinde her tarafı sıcak asfaltla kaplayacağız" dedi.

Çalışmaları hızlandırmak için belediyeden bir personelin Ankara'da asfalt aracı finişer almak için çalışma yürüttüğünü anlatan Yenice, "Bayram sonrasında, belediyemizin yeni bir finişeri hizmete girmiş olacak. Bu araç çalışmalarımızı daha da hızlandıracaktır" şeklinde konuştu.