Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, vatandaşların belediye ile ilgili ödemelerini internet üzerinden yapabileceğini söyledi.

E-belediye sistemine geçtiklerini aktaran başkan Can, Tarsusluların belediyenin www.tarsusbel.tr adresinden işlemlerini sıra beklemeden, zaman kaybetmeden ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceklerini kaydetti.

E-belediye sisteminin büyük kolaylık olduğunu vurgulayan Şevket Can, "Vatandaşlarımız açısından da son derece güvenli bir sistem oluşturduk. Mükelleflerimiz belediyeye gelme zorunluluğundan kurtularak, yeni sistemle, emlak, ilan-reklam, eğlence, çevre temizlik vergilerinin tümünü internet ortamında sorgulayıp, ödemelerini yapabilecek.” dedi.

Sistemin akıllı telefonlardan da kullanılabileceğini aktaran Can, “Özellikle şehir dışında yaşayan ve borçlarını ödeyemeyenler büyük sıkıntıdan kurtulmuş olacak. Yine isteyenler kredi kartlarını kullanarak, borçlarını taksitlendirebilirler. Ayrıca PTT ile görüşmelerimiz devam ediyor. Teknolojinin tüm imkanlarından yararlanarak, vatandaşlarımızın daha modern bir belediyecilik anlayışıyla hizmet almalarını sağlamak amacıyla çalışıyoruz.” diye konuştu.