Eskişehir Merkez Tepebaşı Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında 'Toplu İş Sözleşmesi' imzalandı. Belediyede çalışan sendikalı işçileri kapsayan sözleşme ile taban 76 lira ücret zammı yapıldı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Başkan Yardımcısı Fikriye Güven Zaptiye ve Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Günay Demirdaş ile sendika yönetiminin katıldığı Toplu İş Sözleşmesi, belediye başkanlık makamında imzalandı.

Tepebaşı Belediyesinde çalışan sendikalı işçileri kapsayan sözleşme ile taban 76 lira ücret zammı yapıldı. Kıdem zammı ise 31 kuruş olarak belirlendi. 2 yıllık yapılan sözleşme ile işçiler 6 ayda bir yüzde 5 zam alacak. Ayrıca ilave olarak yılbaşılarında ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda işçilere 300 lira ilave ödeme yapılacak.

Sözleşmenin 2 aylık sürecinin tamamlandığını belirten Başkan Ataç, “ Anlaşmada taban ücret 76 lira oldu. Ücret zammı 5+5+5+5 olarak yani 6’şar aylıktan 4 dönemi yüzde 5’er olarak geçtik." dedi. Ataç, işçilerin lehine olan kıdem zammını ise 31 kuruş olarak kararlaştırdıklarını belirtti.

Türkiye koşullarında iyi bir zam aldıklarını belirten Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Günay Demirdaş ise ”2015-2017 tarihlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmemizde Eskişehir olarak diğer illere nazaran çok iyi bir zam aldık. Yıllık izinlerde kesilen yemek ücretleri artık kesilmeyecek. Mağduriyetimiz giderildi. Giyim, yakacak, eğitim yardımı gibi sosyal haklarımıza ilaveten yılbaşı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çalışan işçi kardeşlerimizin çocuklarına olmak üzere yılda 2 kez 300 lira ilave ödeme yapılacak.” diye konuştu.