Samsun’un Terme Belediyesi, zabıtanın hizmetlerini daha kaliteli ve hızlı yapabilmesi için araç ve personel takviyesi yaptı. Satın alınan 2 adet yeni camlı van tipi kamyonet hizmete girdi. Belediyenin ilk bayan zabıta görevlileri de işbaşı yaptı.

Zabıta Müdürlüğü personelinin belediyenin dışarıya açılan yüzlerinden biri olduğunu ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul: “Zabıta görevi ağır ve zor bir görev. Vatandaşla yüz yüze olmamız itibariyle dikkatli olunması gerekli. İnsani ilişkiler içinde hassasiyet gösterilmesi gerekli. Bu konuda hassasiyet göstermenizi, vatandaşa belediye hakkında olumlu düşünceler aktaracak şekilde olmanızı, hakkaniyet çerçevesinde ve mevzuatlara uygun hareket etmenizi bekliyorum.” dedi.
İlçe halkına daha kaliteli ve süratli bir hizmet sunmak için tüm birimleri teknolojik ekip ve ekipmanlarla donatacaklarına vurgu yapan Kul: “Zabıtamızın gıda ve diğer işyerlerinin denetimi, pazaryerlerindeki çalışmalar ve diğer hizmetlerinden halkımız oldukça memnun. Yoğun mesai harcayarak en iyi hizmeti sunmaya özen gösteren zabıta arkadaşlarıma çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Zabıtamızın daha iyi hizmet üretebilmesi için eksiklerini anında gidermeye çalışıyoruz. Araç filosuna takviye ettiğimiz 2 yeni hizmet aracımızla daha da hızlı ve kaliteli hizmet üreteceklerine inanıyorum. Hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Araç ve personel takviyesi nedeni ile Belediye Başkanı Şenol Kul’a teşekkür eden Terme Belediyesi Zabıta Müdürü Mesut Şahin: "Araç ve personel sayısındaki artışa paralel olarak Terme halkına daha kaliteli hizmetler vermeyi hedefliyoruz. Hizmete sunulan yeni araç ve personellerimizin Zabıta Teşkilatımıza hayırlı olmasını ve kazasız, belasız hizmetler vermesini diliyorum." şeklinde konuştu.